Feta naložená v olivovém oleji s rozmarýnem, citrónovou kůrou a chilli je dokonalým předkrmem, který ocení snad všichni strávníci!
INGREDIENCE
- 280 g fety
- 2 čerstvé snítky rozmarýnu
- ½ lžičky chilli vloček
- kůra ze 2 citronů
- 2 šálky extra panenského olivového oleje
POSTUP
- Sýr nakrájejte na kostičky a přendejte do sklenice.
- Opláchněte a osušte čerstvé snítky rozmarýnu.
- Vezměte jeden, otrhejte lístky a ty jemně nasekejte.
- Zbylou snítku vhoďte do sklenice celou spolu s nakrájenými listy, chilli vločkami a kůrou ze dvou citronů.
- Mírně protřepejte, aby bylinky nebyly přilepené na jednom místě.
- Přelijte olivovým olejem.
- Ujistěte se, že je sýr zcela ponořený.
- Sklenici uzavřete a dejte do lednice.
- Nechte marinovat alespoň 24 hodin.
Možná se vám budou hodit i naše recenze elektrických kráječů potravin. Kdo vyhrál v našem srovnání?