Fettuccine s krevetami, sušenými rajčaty a chřestem

Fettuccine s krevetami, sušenými rajčaty a chřestem

Jednoduchý a zároveň luxusní recept na těstoviny s krevetami, sušenými rajčaty a chřestem, které můžete naservírovat i těm nejnáročnějším hostům. Navíc je máte hotové za chvíli!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek vroucí vody
  • 1/2 šálku sušených rajčat, nakrájených
  • 170 g nevařených fettuccine
  • 230 g rajčatové omáčky
  • 2 lžíce šťávy ze škeblí
  • 2 lžíce neslazené jablečné šťávy
  • 1 lžička kari
  • 1/4 lžičky pepře
  • 500 g čerstvého chřestu, oříznutého a nakrájeného na cca 2,5 cm kousky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku na tenké plátky nakrájené jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 500 g nevařených středních krevet, oloupaných a bez střívek

Postup

  • V malé misce zalijte vroucí vodou sušená rajčata; nechte 2 minuty odstát.
  • Sceďte a dejte stranou.
  • Uvařte fettuccine podle návodu na obalu.
  • Mezitím v malé misce smíchejte rajčatovou omáčku, šťávu ze škeblí, jablečný džus, kari a pepř; dejte stranou.
  • Ve velké nepřilnavé pánvi postříkané olejem ve spreji restujte chřest na oleji 2 minuty.
  • Přidejte jarní cibulku a česnek a restujte a míchejte ještě 1 minutu.
  • Vmíchejte krevety.
  • Restujte a míchejte další 3 minuty, nebo dokud krevety nezrůžoví.
  • Vmíchejte směs rajčatové omáčky a sušená rajčata a prohřejte.
  • Fettuccine sceďte a přidejte na pánev.
  • Vše promíchejte.
  • Dobrou chuť!
Těstoviny s krevetami, sušenými rajčaty a chřestem na talíři s vidličkou.
www.tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.