Jednoduchý a zároveň luxusní recept na těstoviny s krevetami, sušenými rajčaty a chřestem, které můžete naservírovat i těm nejnáročnějším hostům. Navíc je máte hotové za chvíli!
Co budete potřebovat
- 1 šálek vroucí vody
- 1/2 šálku sušených rajčat, nakrájených
- 170 g nevařených fettuccine
- 230 g rajčatové omáčky
- 2 lžíce šťávy ze škeblí
- 2 lžíce neslazené jablečné šťávy
- 1 lžička kari
- 1/4 lžičky pepře
- 500 g čerstvého chřestu, oříznutého a nakrájeného na cca 2,5 cm kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku na tenké plátky nakrájené jarní cibulky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 500 g nevařených středních krevet, oloupaných a bez střívek
Postup
- V malé misce zalijte vroucí vodou sušená rajčata; nechte 2 minuty odstát.
- Sceďte a dejte stranou.
- Uvařte fettuccine podle návodu na obalu.
- Mezitím v malé misce smíchejte rajčatovou omáčku, šťávu ze škeblí, jablečný džus, kari a pepř; dejte stranou.
- Ve velké nepřilnavé pánvi postříkané olejem ve spreji restujte chřest na oleji 2 minuty.
- Přidejte jarní cibulku a česnek a restujte a míchejte ještě 1 minutu.
- Vmíchejte krevety.
- Restujte a míchejte další 3 minuty, nebo dokud krevety nezrůžoví.
- Vmíchejte směs rajčatové omáčky a sušená rajčata a prohřejte.
- Fettuccine sceďte a přidejte na pánev.
- Vše promíchejte.
- Dobrou chuť!