Na první pohled nevšední polévka s lilkem, která vás okouzlí svou jedinečnou chutí.
Ingredience
- 2 středně velké lilky
- 500 g fialové mrkve
- 200 g brambor
- 1 cibule
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno.
- Vložte do pánve s olejem společně s nasekaným rozmarýnem a několik minut restujte.
- Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na malé kousky.
- Obojí přidejte do pánve s cibulí, chvíli je orestujte a poté přilijte teplý zeleninový vývar.
- Přidejte tymián a čerstvě nastrouhaný zázvor.
- Vařte přibližně po dobu 20 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.
- Dochuťte solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
- Podívejte ozdobené řeckým jogurtem, pestem a rukolou.
Fialovou barvu můžete baklažánové polévce dodat též pomocí červené řepy nebo červeného zelí.