Fialová polévka z lilku, mrkve a brambor

Fialová polévka z lilku, mrkve a brambor
Příprava: 35 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Na první pohled nevšední polévka s lilkem, která vás okouzlí svou jedinečnou chutí.  

Ingredience

  • 2 středně velké lilky
  • 500 g fialové mrkve
  • 200 g brambor
  • 1 cibule
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno.
  • Vložte do pánve s olejem společně s nasekaným rozmarýnem a několik minut restujte.
  • Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na malé kousky.
  • Obojí přidejte do pánve s cibulí, chvíli je orestujte a poté přilijte teplý zeleninový vývar.
  • Přidejte tymián a čerstvě nastrouhaný zázvor.
  • Vařte přibližně po dobu 20 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.
  • Dochuťte solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
  • Podívejte ozdobené řeckým jogurtem, pestem a rukolou.

Fialovou barvu můžete baklažánové polévce dodat též pomocí červené řepy nebo červeného zelí.

zdroj: thathealthykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.