Filet z candáta s batátovým pyré

Filet z candáta s batátovým pyré

Chcete si dopřát luxusního candáta? Recept je opravdu extravagantní.  

INGREDIENCE:

  • 2 filety candáta
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olej
  • bazalkový olej

Zeleninový balíček:

  • 5 výhonků zeleného chřestu
  • 5 lusků zelených fazolek
  • 5 lusků zeleného sladkého hrášku
  • 2 baby karotky
  • 1 tenký plátek cukety ukrojený podélně

Na pyré: 

  • 2 batáty
  • 1 šalotka
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • snítka koriandru
  • 1 lžíce kokosového krému
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • ½ lžičky limetkové šťávy

POSTUP:

  • Rybu si osolíme, opepříme a necháme chvilku odstát. 
  • Rozehřejeme si olej a smažíme rybu kůží dolů 5 minut, neotáčíme!
  • Zelené fazolky, chřest, plátky mrkve (nakrájené podélně) a hrášek a cuketu si dáme vařit do vroucí osolené vody na 3-4 minut, pak šokově zchladíme pomocí ledu (zelenina si zachová svěží vzhled). 
  • Batáty si dáme vařit také do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme na polovinu překrojenou šalotku, zázvor a koriandr. 
  • Vaříme do měkka, pak vše rozmixujeme, zjemníme kokosovým krémem, dochutíme šťávou z citronu a muškátovým oříškem.
  • Rybu si dáme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů a dáme dopéct na 5-7 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
  • Na plech si také přidáme uvařenou zeleninu zabalenou do balíčku cukety a spojené špejlí. 
  • Hotovou rybu servírujeme s batátovým pyré, svazkem zeleniny, ozdobíme cherry rajčátky a pokapeme bazalkovým olejem.
Jemný candát na pyré z batátů a zázvoru.
gramho.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.