Chcete si dopřát luxusního candáta? Recept je opravdu extravagantní.
INGREDIENCE:
- 2 filety candáta
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
- bazalkový olej
Zeleninový balíček:
- 5 výhonků zeleného chřestu
- 5 lusků zelených fazolek
- 5 lusků zeleného sladkého hrášku
- 2 baby karotky
- 1 tenký plátek cukety ukrojený podélně
Na pyré:
- 2 batáty
- 1 šalotka
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- snítka koriandru
- 1 lžíce kokosového krému
- muškátový oříšek
- sůl
- ½ lžičky limetkové šťávy
POSTUP:
- Rybu si osolíme, opepříme a necháme chvilku odstát.
- Rozehřejeme si olej a smažíme rybu kůží dolů 5 minut, neotáčíme!
- Zelené fazolky, chřest, plátky mrkve (nakrájené podélně) a hrášek a cuketu si dáme vařit do vroucí osolené vody na 3-4 minut, pak šokově zchladíme pomocí ledu (zelenina si zachová svěží vzhled).
- Batáty si dáme vařit také do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme na polovinu překrojenou šalotku, zázvor a koriandr.
- Vaříme do měkka, pak vše rozmixujeme, zjemníme kokosovým krémem, dochutíme šťávou z citronu a muškátovým oříškem.
- Rybu si dáme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů a dáme dopéct na 5-7 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
- Na plech si také přidáme uvařenou zeleninu zabalenou do balíčku cukety a spojené špejlí.
- Hotovou rybu servírujeme s batátovým pyré, svazkem zeleniny, ozdobíme cherry rajčátky a pokapeme bazalkovým olejem.