Filety z tresky s česnekovým máslem

Filety z tresky s česnekovým máslem
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Treska v lahodné omáčce z česneku a másla je neuvěřitelně snadná na přípravu a navíc si na ní všichni pochutnají. Připravte si ji hned teď!

INGREDIENCE

  • 4 filety z tresky (každý o hmotnosti asi 170 g každý a tloušťce 2,5 cm)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti
  • 4 lžíce másla, nakrájeného na centimetrové kousky
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • nasekaná petrželka
  • 2 lžíce citronové šťávy k podávání

POSTUP

  • Tresku osušte papírovou utěrkou a dobře osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
  • Snižte teplotu na střední a vložte filety do pánve kůží dolů.
  • Jemně zatlačte na každý filet stěrkou po dobu 5 sekund, abyste zajistili dobrý kontakt s pánví.
  • Filety smažte, dokud není spodní strana zlatavě hnědá, asi 4 minuty.
  • Tresku otočte a přidejte máslo.
  • Smažte další 3-4 minuty a podlévejte máslem (máslo zhnědne).
  • Když je ryba plně propečená a dosáhne vnitřní teploty 62°C, vyjměte ji z pánve a dejte stranou.
  • K máslu v pánvi přidejte česnek a vařte asi 30 sekund.
  • Přidejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
  • Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  • Tresku podávejte zalitou bylinkovo-česnekovým máslem.
Treska v omáčce z česneku a másla servírovaná s rýží a plátkem citronu.
www.errenskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.