Treska v lahodné omáčce z česneku a másla je neuvěřitelně snadná na přípravu a navíc si na ní všichni pochutnají. Připravte si ji hned teď!
INGREDIENCE
- 4 filety z tresky (každý o hmotnosti asi 170 g každý a tloušťce 2,5 cm)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
- 4 lžíce másla, nakrájeného na centimetrové kousky
- 4 stroužky nasekaného česneku
- nasekaná petrželka
- 2 lžíce citronové šťávy k podávání
POSTUP
- Tresku osušte papírovou utěrkou a dobře osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
- Snižte teplotu na střední a vložte filety do pánve kůží dolů.
- Jemně zatlačte na každý filet stěrkou po dobu 5 sekund, abyste zajistili dobrý kontakt s pánví.
- Filety smažte, dokud není spodní strana zlatavě hnědá, asi 4 minuty.
- Tresku otočte a přidejte máslo.
- Smažte další 3-4 minuty a podlévejte máslem (máslo zhnědne).
- Když je ryba plně propečená a dosáhne vnitřní teploty 62°C, vyjměte ji z pánve a dejte stranou.
- K máslu v pánvi přidejte česnek a vařte asi 30 sekund.
- Přidejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
- Tresku podávejte zalitou bylinkovo-česnekovým máslem.