Flank steak s houbovou omáčkou

Flank steak s houbovou omáčkou

Tento moderní recept na hovězí pupek představuje jednoduchý a delikátní způsob…a houbová omáčka k němu je jednoduše řečeno naprosto božská!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • cca 0,5 kg hovězí pupku (flank steak)
  • 2 lžíce másla
  • 3 šálky hub nakrájených na plátky
  • 1 celá šalotka nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • hovězí vývar

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje.
  2. Přidejte hovězí maso a opékejte z obou stran, dokud maso nebude správně opečené. Na úpravu medium to bude trvat cca 10 minut.
  3. Vyjměte maso z pánve.
  4. Na pánvi zahřejte 1 lžíci másla a zbývající olej.
  5. Přidejte houby a za občasného míchání vařte 5 minut nebo do měkka.
  6. Přidejte šalotku, česnek a rozmarýn a míchejte po dobu 30 sekund.
  7. Přimíchejte hovězí vývar a zbývající máslo a vařte, dokud se máslo nerozpustí.
  8. Hovězí maso nakrájejte napříč na tenké plátky.
  9. Podávejte s houbovou omáčkou.
Hovězí flank steak s houbovou omáčkou
www.seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.