Tento moderní recept na hovězí pupek představuje jednoduchý a delikátní způsob…a houbová omáčka k němu je jednoduše řečeno naprosto božská!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- cca 0,5 kg hovězí pupku (flank steak)
- 2 lžíce másla
- 3 šálky hub nakrájených na plátky
- 1 celá šalotka nakrájená na kostičky
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- hovězí vývar
Postup
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje.
- Přidejte hovězí maso a opékejte z obou stran, dokud maso nebude správně opečené. Na úpravu medium to bude trvat cca 10 minut.
- Vyjměte maso z pánve.
- Na pánvi zahřejte 1 lžíci másla a zbývající olej.
- Přidejte houby a za občasného míchání vařte 5 minut nebo do měkka.
- Přidejte šalotku, česnek a rozmarýn a míchejte po dobu 30 sekund.
- Přimíchejte hovězí vývar a zbývající máslo a vařte, dokud se máslo nerozpustí.
- Hovězí maso nakrájejte napříč na tenké plátky.
- Podávejte s houbovou omáčkou.