Florentinská polévka s dršťkami

Florentinská polévka s dršťkami

Tato polévka má svůj původ v italské Florencii. Zkuste něco nového a ochutnejte tuhle netradiční verzi. 

Ingredience

  • 900 g očištěných drštěk
  • 450g rajčatového pyré
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ½ sklenice bílého vína
  • 100 g parmazánu
  • 8 lístků čerstvé bazalky
  • 1 šálek vinného octa
  • voda
  • sůl a pepř

Postup

  1. Očištěné dršťky nakrájíme na proužky uvaříme ve vodě se solí a octem, délka vaření by měla být asi 15 minut dokud nezměknou.
  2. Rozpálíme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidáme prolisovaný česnek.
  3. Jakmile nám zelenina začne měknout přidáme rajčatové pyré a vařené dršťky.
  4. Přilijeme víno, vodu, natrhanou čerstvou bazalku a necháme na mírném plameni vařit asi 1-2 hodiny, podle toho jak moc chceme dršťky měkké.
  5. Podáváme se strouhaným parmazánem.
Italská tomatová polévka se sýrem a chlebem.
zdroj: philosokitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.