Domácí čokoládové lávové dortíky s arašídovým máslem jsou vrcholem lahodnosti. Každý jeden nadýchaný a teplý lávový dort je plněný rozpuštěným arašídovým máslem a přelitý vanilkovou zmrzlinou. Už se vám sbíhají sliny?
Co budeme potřebovat
- 170 g vysoce kvalitní polosladké čokolády
- 115 g másla
- 30 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 45 g arašídového másla
Na ozdobu
- zmrzlina
- rozpuštěné arašídové máslo
- čokoládový sirup
Postup
- Každou formičku na zapékání si vymažeme máslem nebo vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme kakaem.
- Troubu si zapneme na 220°C.
- Čokoládu nahrubo nasekáme.
- Do skleněné mísy přidáme máslo a navrch přisypeme nasekanou čokoládu.
- Mísu vložíme do mikrovlnné trouby a při občasném promíchání zahříváme, dokud nebude úplně hladká a rozpuštěná.
- Dáme jí stranou.
- V malé misce prošlehejte mouku, cukr a sůl.
- Vejce se žloutky vyšleháme dohromady, dokud se nespojí.
- Do mísy s čokoládou nalijeme směs vajec a moučkového cukru.
- Vše pomalu promícháme v hladké těsto bez hrudek.
- Těsto bude mírně husté.
- Do každé připravené misky rovnoměrně nalijeme čokoládovou směs.
- Navrch každého těsta přidáme arašídové máslo a lžící ho lehce zatlačíme do těsta.
- Zapékací misky s těstem na fondán položíme na plech a pečeme 12–13 minut, dokud nebudou strany pevné a vršek stále vypadá nedopečený.
- Necháme 1 minutu vychladnout.
- Poté každou formičku opatrně vyklopíme na talíř.
- Lávové dortíky by se z formičky měly snadno uvolnit.
- Ihned podáváme.
Jste zamilovaní? Nejlepší způsob jak to vyjádřit je, potěšit vaší drahou polovičkou něčím přímo od srdce. Inspirujte se a upečte si s námi ty nejlepší sladkosti s red velvet korpusem a udělejte svému miláčkovi radost dortem přímo od srdce.