Fondant se slaným karamelem

Fondant se slaným karamelem
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Dokonale mazlavý lávový dort povýšený na další úroveň s lahodnou slanou karamelovou náplní. S oblíbenou zmrzlinou a opraženými lískovými ořechy si tento dezert musí zamilovat opravdu každý!

Co budeme potřebovat

  1. 85 g hořké čokolády
  2. 75 g másla
  3. 30 g hladké mouky
  4. 90 g moučkového cukru
  5. 2 velká vejce
  6. 1 žloutek
  7. 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
  8. 8 karamelových bonbónů
  9. sůl

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Do skleněné mísy přidáme čokoládu a máslo.
  3. Tu vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme a průběžně mícháme.
  4. Když je čokoláda rozpuštěná a promíchaná, zašleháme do ní mouku a moučkový cukr.
  5. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Nakonec zašleháme dvě vejce, žloutek a vanilkový extrakt.
  7. Zapékací misky si vystříkáme olejem, a poté je začneme do ½ plnit těstem.
  8. Dále přidejte dva karamelové bonbony do každého těsta na lávový dort a navrch je posypeme solí.
  9. Každý dort přelijeme zbývajícím těstem.
  10. Fondány pečeme 12–14 minut a poté je vyjmeme z trouby.
  11. Necháme je 2 minuty vychladnout.
  12. Poté je pomocí nože ořízneme okolo vnějšího okraje, abychom je z formičky uvolnili.
  13. Lávové dorty opatrně vyklopíme na talířek a poprášíme je solí nebo moučkovým cukrem.
  14. Ještě teplé je podáváme.
Lahodný dezert plný slaného karamelu, posypaný kakaem.
Zdroj: olivemagazine.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.