Fondán z bílé čokolády

Fondán z bílé čokolády

Lávové dortíky z bílé čokolády? Ano, i takto si tento perfektní a snadný dezert můžete připravit! Celý recept na lava cakes je vyroben z bílé čokolády a posypaný drceným kokosem s mandlovým extraktem. K dokonalosti vše můžete dovést horkými malinami nebo oblíbenou vanilkovou zmrzlinou!

Co budeme potřebovat

  1. 65 g bílé čokolády
  2. 60 g másla
  3. 125 g moučkového cukru
  4. 75 g hladké mouky
  5. Vejce
  6. 2 vaječné žloutky
  7. ½ lžičky mandlového extraktu
  8. ½ lžičky rumu (volitelné)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  2. Zapékací misky nebo formičky na muffiny si vymažeme máslem nebo vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme drceným kokosem  
  3. Do misky přidáme čokoládu a máslo
  4. A poté spolu v mikrovlnné troubě rozpustíme
  5. V průběhu rozpuštění promícháváme
  6. Do čokoládové směsi zašleháme mouku a moučkový cukr, dbáme na to, aby se vše spojilo v krémovou konzistenci
  7. Vmícháme žloutky a vejce, dokud není vše důkladně promíchané a hladké
  8. Přidáme mandlový extrakt a rum
  9. Znovu důkladně promícháme
  10. Směs rozdělíme rovnoměrně do vysypaných formiček
  11. Vložíme do trouby a pečeme asi 15-18 minut
  12. Poté je vyndáme, necháme minutu odpočinout, přejedeme nožem po okrajích formiček, aby se lávové dortíky uvolnily, a vyklopíme je na dezertní talíře
Lávový dort plněný kvalitní bílou čokoládou posypaný moučkovým cukrem.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Fondánová poleva je skvělá na věnečky nebo větrníky, ale také s ní ozdobíme celý dort o průměru 24 centimetrů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.