Fondánová poleva

Fondánová poleva
Příprava: 20 minut Počet porcí: 1

Skvělý krém, kterým můžete ozdobit vlastně úplně všechno přes dorty až po muffiny či věnečky.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g cukru krystal
  2. 130 ml vody
  3. lžička octu (20 %)

Postup

  1. V hrnci na plotně si smícháme ocet s vodou a cukrem.
  2. Teplotu pod hrncem nastavíme na maximum a směs přivedeme k varu.
  3. Poté teplotu snížíme a po dobu 10 minut směs vaříme.
  4. Směs by měla dosáhnout sirupové konzistence.
  5. Hrnec sundáme ze sporáku a necháme ho vystydnout.
  6. Sirup by měl pomalu tuhnout, houstnout a barvit so do bíla.
  7. Podle potřeby ho můžeme i obarvit potravinářským barvivem, než ho začneme používat.

Fondánová poleva je skvělá na věnečky nebo větrníky, ale také s ní ozdobíme celý dort o průměru 24 centimetrů.

Fondánová poleva na věnečky nebo větrníky.
Zdroj: pluska.sk
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.