Každý si musí zamilovat tento lehký, ale dekadentní koláč! Není příliš sladký a uprostřed je krásně vlhký. Vyzkoušejte ho i vy.
Ingredience
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/2 hrnku cukru
- 3 vejce, oddělená
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 3/4 šálku riccoty
- 4-5 meruněk, rozpůlených
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Skleněnou formu na pečení 20 x 20 vyložte pečicím papírem.
- Máslo a cukr vyšlehejte do krémové konzistence.
- Poté po jednom přidávejte žloutky, mezi kterými vždy šlehejte.
- Přidejte citronovou šťávu a kůru a zapracujte.
- Přidejte obě mouky a promíchejte.
- V jiné míse vyšlehejte bílky, dokud nevzniknou tuhé špičky.
- Opatrně vmíchejte do směsi mouky.
- Nyní jemně přidejte ricottu.
- Těsto dejte do připravené formy.
- Lehce přitlačte poloviny meruněk kůží dolů.
- Posypte trochou cukru.
- Pečte cca 45 minut.
- Před vyjmutím pečícího papíru zpoza buchty nechte vychladnout.
- Hotovou buchtu nakrájejte na čtverečky.