Francouzská omeleta

Francouzská omeleta

Klasická náplň vaječné omelety je tradiční sýrovo-bylinková nebo se můžete kreativně vyřádit a použít s nakrájenou šunku a restovanou zeleninu. Existuje nekonečně mnoho libovolných množství dalších kombinací pro toto jídlo.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. Lžíce másla (studeného)
  3. 3 velká vejce
  4. Špetka soli
  5. Špetka černého pepře
  6. 2 lžíce sýra strouhaného tvrdého sýra
  7. 2 lžičky pažitky (jemně nasekané)

Postup

  1. Olivový olej přidáme do pánve a rozehřejeme ho na středně vysoké teplotě
  2. Olej nepřehříváme, pokud bude příliš horký, vejce se upeče hned po dopadu na pánev a bude příliš tvrdé
  3. Vejce si vyšleháme v malé misce, dokud nejsou napěněná – v této fázi receptu je důležité nepřidávat sůl ani pepř
  4. Do vajec vmícháme polovinu studeného másla
  5. Přidáme zbývající máslo na pánev a kružte jím společně s olejem, dokud se nerozpustí
  6. Vejce nalijeme do rozpálené pánve a začneme vařit
  7. Vejce rychlým pohybem vidličkou v pánvi šleháme v malých kruzích a cik-cak, dokud nejsou vejce provařená přibližně z 80 %
  8. Uhladíme povrch vajec zadní stranou velké lžíce
  9. Vejce dochutíme solí a pepřem podle chuti
  10. Na vejce nasypeme nastrouhaný sýr a nasekané bylinky a přikryjeme pokličkou
  11. Vypneme sporák a necháme omeletu 2 až 3 minuty vařit, podle toho, jak moc uvařená vejce chceme mít
  12. Pánev trochu nakloníme na stranu a pomocí gumové stěrky opatrně vyndáme omeletu z pánve na rozehřátý servírovací talíř
  13. Omeletu jemně srolujeme do tradičního tvaru ruličky
  14. Podáváme s čerstvým zeleným salátem lehce přelitým francouzským dresinkem

K omeletě se výtečně hodí skvěle dochucené saláty. Přesně takové jako v tomto výčtu těch nejlepších salátů s rukolou nebo těchto salátů s mozzarellou.

Krémová našlehaná vaječná omeleta plněná pečeními žampiony.
Zdroj: thefeedfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.