Francouzská tradiční bujabéza

Francouzská tradiční bujabéza

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bujabézu, díky kterému si ji můžete snadno připravit i u vás doma. Tato rybí polévka je plná čerstvých mořských plodů a chutného vývaru. Skvěle funguje jako večeře o všedních dnech, ale i jako slavnostní prokrm!

INGREDIENCE

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 bulva fenyklu, oříznutá a nakrájená
  • ¾ šálku řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
  • ½ šálku nakrájené mrkve
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 1 šálek nakrájených červených brambor
  • 2 a ½ šálků nakrájených čerstvých rajčat, oloupaných
  • 1 bobkový list
  • ½ lžičky nitek šafránu
  • 3 snítky tymiánu
  • 4 šálky rybího vývaru nebo vývaru z mořských plodů
  • 600 g vykostěné ryby (např. treska, halibut, kanic červený nebo mořský okoun), nakrájené na 5 cm kousky
  • 2 – 3 malé humří ocasy (asi 110 g každý), rozpůlené
  • 15 krevet
  • 340 g škeblí
  • 250 g slávek
  • 6 hřebenatek

POSTUP

  • Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na středně vysokém plameni.
  • Restujeme cibuli, řapíkatý celer, mrkev, brambory a fenykl 8 minut.
  • Přidáme česnek, nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a šafrán.
  • Vaříme a mícháme dalších 8 minut.
  • Přilijeme vývar a mírně přivedeme k varu, až polévka trochu zhoustne a brambory téměř nezměknou.
  • Přidáme rybu, snížíme teplotu a vaříme 2 minuty.
  • Přídáme korýše, vaříme doměkka, odkryté, asi 5 minut nebo déle, dokud nejsou zcela uvařené.
  • V případě potřeby dochutíme solí a černým pepřem.
  • Dobrou chuť!
Polévka z ryby a mořských plodů servírovaná v hlubokém talíři.
www.poshjournal.com

Máme pro vás také nejlepší lososové recepty na 7 způsobů! Jsou rychlé, zdravé a výživné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.