Francouzské brambory s uzeným a sýrem

Francouzské brambory s uzeným a sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 5

Zapékané brambory s uzeným masem, vejci a sýrem patří mezi naše oblíbená jídla, protože jsou jednoduchá, dobře chutnají a navíc vás nezruinují. Vyzkoušejte je tentokrát podle našeho receptu!

Co budete potřebovat

  • 900 g brambor
  • 450 g uzeného masa
  • 100 g strouhaného Eidamu
  • 3 vejce
  • 220 ml mléka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleje
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • Brambory uvařte ve slupce.
  • Uzené maso můžete také ještě uvařit, ale nemusíte.
  • Dvě vejce uvařte na tvrdo (1 nechte syrové) a po vychladnutí je nakrájejte na kousky.
  • Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  • Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  • Uzené maso také nakrájejte na kostičky.
  • Brambory, uzené maso a uvařená vajíčka dejte do pekáče a jemně promíchejte.
  • Cibuli osmahněte na oleji a přidejte do pekáče na směs.
  • V mléce rozmíchejte nastrouhaný sýr, syrové vejce, mléko, sůl a pepř.
  • Tuto směs vylijte na zbytek ingrediencí, které jsou v pekáči a jemně je spolu promíchejte.
  • Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160°C a pečte přibližně hodinu.
  • Užijte si to!
Zapékané brambory s uzeným masem, vejci a sýrem v pekáči s vařečkou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Pórek je zelenina se zajímavým vzhledem i chutí, která má z botanického hlediska nejvíce společného s česnekem. Vyzkoušejte i naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.