Zapékané brambory s uzeným masem, vejci a sýrem patří mezi naše oblíbená jídla, protože jsou jednoduchá, dobře chutnají a navíc vás nezruinují. Vyzkoušejte je tentokrát podle našeho receptu!
Co budete potřebovat
- 900 g brambor
- 450 g uzeného masa
- 100 g strouhaného Eidamu
- 3 vejce
- 220 ml mléka
- 100 g cibule
- 20 g oleje
- sůl
- černý pepř
Postup
- Brambory uvařte ve slupce.
- Uzené maso můžete také ještě uvařit, ale nemusíte.
- Dvě vejce uvařte na tvrdo (1 nechte syrové) a po vychladnutí je nakrájejte na kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
- Uzené maso také nakrájejte na kostičky.
- Brambory, uzené maso a uvařená vajíčka dejte do pekáče a jemně promíchejte.
- Cibuli osmahněte na oleji a přidejte do pekáče na směs.
- V mléce rozmíchejte nastrouhaný sýr, syrové vejce, mléko, sůl a pepř.
- Tuto směs vylijte na zbytek ingrediencí, které jsou v pekáči a jemně je spolu promíchejte.
- Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160°C a pečte přibližně hodinu.
- Užijte si to!
Pórek je zelenina se zajímavým vzhledem i chutí, která má z botanického hlediska nejvíce společného s česnekem. Vyzkoušejte i naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!