Francouzské brambory se sýrem a uzeným

Francouzské brambory se sýrem a uzeným
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 5

Výtečné bezlepkové jídlo, které si s klidem můžete dopřát i během diety. Je jednoduché na přípravu a přitom chutné. Užijte si ho!

Ingredience

  • 900 g brambor
  • 450 g uzeného masa
  • 100 g strouhaného Eidamu
  • 3 vejce
  • 220 ml mléka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleje / ghí / sádla
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Brambory si uvařte ve slupce (můžete i den dopředu).
  2. Uzené si můžete také ještě uvařit, ale nemusíte.
  3. 2 ze 3 vajec uvařte na tvrdo (1 nechte syrové) a po vychladnutí je nakrájejte na kostičky.
  4. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  5. Uvařené a oloupané brambory si přes síto nakrájejte na kostičky.
  6. Uzené maso také pokrájejte na kostičky.
  7. Nakrájené brambory, uzené a vajíčka dejte do pekáče a jemně promíchejte.
  8. Cibulu osmahněte na tuku a přidejte do pekáče na směs.
  9. V mléce si rozmíchejte nastrouhaný sýr, 1 syrové vejce, sůl a pepř.
  10. Tuto směs nalijte na zbytek ingrediencí, které máte již v pekáči a jemně je spolu promíchejte.
  11. Pekáč vložte do trouby na 160°C a pečte přibližně hodinu.
  12. Dobrou chuť!
Brambory zapečené s vejci, sýrem a uzeným servírované v zapékací míse s vařečkou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.