Francouzské kuřecí ragú

Francouzské kuřecí ragú

Kuře Fricassée je tradiční francouzský pokrm vyrobený z opečených kuřecích kousků dušených ve smetanově bílé houbové omáčce.

Co budeme potřebovat

  • 4 kuřecí paličky
  • 4 kuřecí stehna s kůží a kostí
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 60 g másla

Na dušení

  • 300 g hub (rozpůlené)
  • 2 cibule (nakrájené na plátky)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 1 bobkový list
  • 3 snítky tymiánu
  • 30 g hladké mouky
  • 125 ml bílého vína
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 2 lžíce petrželky
  • 185 ml husté smetany

Postup

  • Kuře osušte papírovými utěrkami a posypte solí a pepřem.
  • Rozpusťte máslo na středně vysoké teplotě ve velké pánvi. Přidejte kuřecí stehna kůží dolů a pečte 4 až 5 minut dozlatova. Otočte a opékejte z druhé strany 1 minutu a poté vyjměte.
  • Pak paličky osmahněte, jak nejlépe umíte. Dělám 3 strany, každá asi 2 minuty. Poté vyjměte z pánve.
  • Přidejte houby, cibuli, bobkový list a tymián. Vařte 5 minut, dokud houby nezezlátnou.
  • Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přidejte mouku a vařte 1 minutu.
  • Přidejte víno a kuřecí vývar a míchejte.
  • Vraťte kuře zpět do omáčky kůží nahoru.
  • Jakmile dojde k varu, upravte teplotu tak, aby neustále bublala. Přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut.
  • Sejměte pokličku a nechte dalších 20 minut vařit.
  • Kuře vyndejte na talíř. Přidejte smetanu a promíchejte a podle potřeby přidejte další sůl.
  • Vraťte kuře do omáčky a poté stáhněte ze sporáku. Posypeme petrželkou a podávejte! Tradičně se podává s bramborovou kaší nebo rýží. Ideální také s krátkými těstovinami, jako jsou penne, ziti nebo makarony.
Miska plná krémového kuřecího pokrmu na francouzský způsob.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.