Mušle na víně a česneku na francouzský způsob

Mušle na víně a česneku na francouzský způsob
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 kg mušlí (lze je sehnat už v hypermarketech)
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • tymián
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl smetany
  • jeden žloutek
  • bobkový list
  • cibulka
  • máslo na osmahnutí

Postup receptu

  1. Mušle se musí napřed kartáčkem řádně očistit pod tekoucí vodou od nečistot a vousků, co se uchycují na mušlích
  2. Pokud se nám na poklep nebo zmáčknutí mušle otevřou, musíme je hned vyhodit, tyto mušle jsou nepoživatelné a můžeme z nich mít velice nepříjemné žaludeční potíže!
  3. Na hlubokou pánev dáme cibulku a máslo, uděláme dorůžova
  4. Potom hned přidáme mušle, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, dáme namačkaný česnek, petrželku najemno, tymián a bobkový list a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
  5. Pak už jen vyjmeme mušle na talířek a uchováme v teple
  6. Teprve potom zašleháme do sosu z mušlí smetanu a ještě tak 2 minuty prohřejeme
  7. Podáváme ve vyšších miskách či speciálních talířích na mušle
  8. Příloha: bagetky nebo tousty opékané na bylinkovém másle

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.