Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 kg mušlí (lze je sehnat už v hypermarketech)
- sůl
- pepř
- petrželka
- tymián
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany
- jeden žloutek
- bobkový list
- cibulka
- máslo na osmahnutí
Postup receptu
- Mušle se musí napřed kartáčkem řádně očistit pod tekoucí vodou od nečistot a vousků, co se uchycují na mušlích
- Pokud se nám na poklep nebo zmáčknutí mušle otevřou, musíme je hned vyhodit, tyto mušle jsou nepoživatelné a můžeme z nich mít velice nepříjemné žaludeční potíže!
- Na hlubokou pánev dáme cibulku a máslo, uděláme dorůžova
- Potom hned přidáme mušle, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, dáme namačkaný česnek, petrželku najemno, tymián a bobkový list a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
- Pak už jen vyjmeme mušle na talířek a uchováme v teple
- Teprve potom zašleháme do sosu z mušlí smetanu a ještě tak 2 minuty prohřejeme
- Podáváme ve vyšších miskách či speciálních talířích na mušle
- Příloha: bagetky nebo tousty opékané na bylinkovém másle