Vyzkoušejte také zdravé zapečené ratatouille, které můžete nakonec zasypat bylinkovým pestem nebo třeba kozím sýrem.
Ingredience
- 450g lilku
- 2 malé cukety, nakrájené na půlkruhy
- 1 červená nebo oranžová paprika, nakrájená na velké kousky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
- 4 cherry rajčata, nakrájená na plátky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžičky soli
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 250 ml konzervovaného rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 75g měkkého kozího sýra (podle chuti)
- 2 lžíce bazalkového pesta (podle chuti)
Postup
- Předehřejte si troubu na 190°C.
- Lilek oloupejte, nebo ponechejte, ořízněte šťopku a nakrájejte na kostičky. Cuketu nakrájejte na plátky.
- Vložte lilek do velké mísy s cuketou, paprikou a cibulí. Pokapejte olivovým olejem, 1 čajovou lžičkou soli, nasekaným tymiánem a promíchejte.
- Nalijte rajčatový protlak do pekáčku nebo zapékací mísy a smíchejte jej s 1/2 lžičky soli, česnekem, pepřem a rozetřete i po stranách pekáče.
- Poté na protlaku rozprostřete nakrájenou zeleninu, navrch položte cherry rajčátka a pečte po dobu 30-35 minut.
- Hotové ratatouille posypte kozím sýrem a pokapeme pestem.