Francouzské ratatouille zapečené v troubě

Francouzské ratatouille zapečené v troubě

Vyzkoušejte také zdravé zapečené ratatouille, které můžete nakonec zasypat bylinkovým pestem nebo třeba kozím sýrem.

Ingredience

  • 450g lilku
  • 2 malé cukety, nakrájené na půlkruhy
  • 1 červená nebo oranžová paprika, nakrájená na velké kousky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
  • 4 cherry rajčata, nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 250 ml konzervovaného rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 75g měkkého kozího sýra (podle chuti)
  • 2 lžíce bazalkového pesta (podle chuti)

Postup

  • Předehřejte si troubu na 190°C.
  • Lilek oloupejte, nebo ponechejte, ořízněte šťopku a nakrájejte na kostičky. Cuketu nakrájejte na plátky.
  • Vložte lilek do velké mísy s cuketou, paprikou a cibulí. Pokapejte olivovým olejem, 1 čajovou lžičkou soli, nasekaným tymiánem a promíchejte.
  • Nalijte rajčatový protlak do pekáčku nebo zapékací mísy a smíchejte jej s 1/2 lžičky soli, česnekem, pepřem a rozetřete i po stranách pekáče.
  • Poté na protlaku rozprostřete nakrájenou zeleninu, navrch položte cherry rajčátka a pečte po dobu 30-35 minut.
  • Hotové ratatouille posypte kozím sýrem a pokapeme pestem.
Zapečený francouzský guláš s kozím sýrem
Zdroj: familystylefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.