Francouzské vepřové plátky s cibulí a sýrem

Francouzské vepřové plátky s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které si hravě připravíte kdykoli během týdne a to za 30 – 40 minut. Navíc obsahuje všechny chutě francouzské cibulačky, což je v kombinaci se šťavnatým masem naprosto neodolatelná kombinace.

Ingredience

  • 2 žluté cibule oloupané, nakrájené na poloviny a poté nakrájené na plátky ve tvaru půlměsíce
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek plus 4 polévkové lžíce hovězího vývaru
  • 4 vepřové kotlety bez kosti o tloušťce asi 2,5 – 4 cm
  • ½ lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • 2 a ½ lžíce hladké mouky
  • 4 plátky sýra Provolone
  • 1 šálek strouhaného sýra Gruyere
  • snítky čerstvého tymiánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Rozpusťte máslo a olivový olej ve velké litinové nebo jiné pánvi vhodné do trouby na středně vysokou teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte 3-5 minut, dokud nezměkne.
  4. Přidejte 4 polévkové lžíce hovězího vývaru a pokračujte ve vaření za občasného míchání 12–15 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  5. Zatímco se cibule restuje, ochuťte obě strany vepřových kotlet solí, černým pepřem, tymiánem a sušeným česnekem.
  6. Cibuli přendejte na talíř.
  7. Snižte teplotu, v případě potřeby přidejte na pánev kapku olivového oleje a opékejte vepřové kotlety, asi 3–4 minuty z každé strany, dozlatova.
  8. Vepřové kotlety přeneste na talíř.
  9. Uvařenou cibuli vraťte na pánev a zasypte moukou.
  10. Míchejte, aby se cibule obalila a vařte asi minutu.
  11. Přidejte zbývající 1 šálek hovězího vývaru a často míchejte, dokud se směs nepřivede k varu.
  12. Dochuťte špetkou soli a pepře.
  13. Vložte vepřové kotlety zpět do pánve a nalijte na ně trochu hovězího vývaru.
  14. Navrch dejte plátky sýra provolone a hromadu strouhaného gruyere (asi ¼ šálku na každou kotletu).
  15. Přidejte pár snítek čerstvého tymiánu, vložte pánev do trouby a pečte 8-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezměkne.
  16. Před podáváním nalijte na vrch sýra trochu hovězího vývaru/cibulové směsi a podle potřeby ozdobte trochou černého pepře.
Vepřové kotlety ve francouzské cibulové omáčce.
www.thechunkychef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.