Francouzský cibulový dip

Francouzský cibulový dip
Příprava: 10 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 1

Lahodná omáčka ze zakysané smetany, majonézy, karamelizované cibulky, česneku a čerstvý bylinek! Je dokonale krémová a budete až překvapeni, jak rychle zmizí z vašeho stolu.

Ingredience

  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 šálky zakysané smetany
  • 1/4 šálku majonézy
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané nadrobno
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte máslo nebo olej a přidejte cibuli.
  2. Cibuli míchejte 2 minuty, poté snižte teplotu na minimum.
  3. Pokračujte v míchání cibule každé 2-3 minuty, nechte ji na dně zkaramelizovat, než ji znovu promícháte.
  4.  Pokud se začne lepit nebo hnědnout, přidejte několik polévkových lžic vody, aby se rehydratovala a pánev odglazovala.
  5. Pokračujte v restování cibule po dobu přibližně 45 minut, nebo dokud není hotová podle vašich představ.
  6. Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek a zarestujte.
  7. Zkaramelizovanou cibuli přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.
  8. Po vychladnutí cibuli přidejte do mísy se zakysanou smetanou, majonézou, pažitkou, petrželkou, solí a pepřem.
  9. Vše promíchejte, dokud vám nevznikne krémová směs a ozdobte dalšími bylinkami.
Omáčka z karamelizované cibule, majonézy, česneku a zakysané smetany servírovaná v misce.
www.downshiftology.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.