Francouzský jablečný koláč (se smetanou)

Francouzský jablečný koláč (se smetanou)

Jablečný moučník po francouzsku – nezní to fajn? Kdo milujete právě tuto zahraniční kuchyni, máte možnost vyzkoušet tento bleskový recept. Je dokonalý jen tak samotný, ale s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou je nejlepší.

Ingredience:

  • ½  hrnku polohrubé mouky 
  • ½ hrnku hladké mouky 
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku změklého másla 
  • ⅔ hrnku cukru
  •  2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 3 lžíce rumu
  • 2 jablka 
  • cukr moučka na posypání 

Postup:

  • Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí. 
  • Pomocí mixéru si vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny. 
  • Poté k němu přidávejte vejce jedno po druhém a šlehejte, dokud vše není dobře spojeno. 
  • Přidejte vanilku, rum a prošlehejte. 
  • Nakonec přidejte mouku a na malé kostičky nakrájená jablka a opatrně, ale zároveň důkladně vše promíchejte. 
  • Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 22 cm). 
  • Pečte na 175 °C asi 40 minut.
moučník z jablek po francouzsku
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.