Jablečný moučník po francouzsku – nezní to fajn? Kdo milujete právě tuto zahraniční kuchyni, máte možnost vyzkoušet tento bleskový recept. Je dokonalý jen tak samotný, ale s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou je nejlepší.
Ingredience:
- ½ hrnku polohrubé mouky
- ½ hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ½ hrnku změklého másla
- ⅔ hrnku cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce rumu
- 2 jablka
- cukr moučka na posypání
Postup:
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí.
- Pomocí mixéru si vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané pěny.
- Poté k němu přidávejte vejce jedno po druhém a šlehejte, dokud vše není dobře spojeno.
- Přidejte vanilku, rum a prošlehejte.
- Nakonec přidejte mouku a na malé kostičky nakrájená jablka a opatrně, ale zároveň důkladně vše promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 22 cm).
- Pečte na 175 °C asi 40 minut.