Francouzský quiche

Francouzský quiche
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Velmi rychlý, jednoduchý slaný koláč na francouzský způsob se hodí pro každou večeři s rodinou, či přáteli.

Ingredience na těsto

  • 180g hladké mouky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g másla
  • 1 velké vejce

Ingrediece na náplň

  • ½ cibule, oloupané a nadrobno nakrájené
  • 1 lžíce másla
  • 200 g nakrájené slaniny
  • 4 velká vejce
  • 1/2 šálku (120 ml) mléka
  • 300 ml smetany
  • 150 g strouhaného ementálu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • V míse smíchejte mouku spolu se špetkou soli, vmasírujte máslo, dokud nezískáte jemnou strukturu jako u strouhanky.
  • Přidejte vejce, aby se ingredience spojily a vytvořily pevné těsto, poté nechte 30 minut v chladničce.
  • Těstem vyložte formu o průměru 27 cm, popíchněte vidličkou a předpečte těsto koláče při 180°C po dobu 10-15 minut.
  • Na mírném ohni smažte cibuli s jednou lžící másla dokud cibule nezměkne, asi 5-8 minut.
  • Přidejte nakrájenou slaninu a smažte na další 3 minuty.
  • Vedle v míse rozšlehejte vejce, mléko a smetanu, přidejte strouhaný sýr ementál a dochuťte solí a pepřem.
  • Vyložte karamelizovanou cibulí a slaninou koláčovou krustu.
  • Nakonec nalijte smetanovou náplň a koláč pečte 25 minut při teplotě 180°C.
  • Ozdobte čerstvou petrželkou a koláč podávejte teplý.
Francouzský slaný koláč se špenátem
Zdroj: onceuponachef.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.