Francouzský toast

Francouzský toast
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Pokud milujete klasiku v podobě šunky a sýra, zkuste tyto dvě oblíbené suroviny použít na francouzský toast.

Co budeme potřebovat

  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 4 lžíce majonézy
  • 300 g mozzarelly
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř
  • 220 g šunky od kosti
  • 2 vejce
  • 4 lžíce másla

Postup

  1. Jednotlivé plátky chleba potřeme majonézou.
  2. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na 4 plátky chleba.
  3. Na mozzarellu rozdělíme plátky šunky a zaklopíme druhou čtveřicí chlebů.
  4. Okraje odkrojíme a do misky rozklepneme vajíčka.
  5. Osolíme, opepříme a rozšleháme. Připravené toasty v nich opatrně obalíme z obou stran.
  6. V pánvi rozpustíme máslo a toasty na nich osmažíme.
  7. Ještě teplé podáváme. Kdo chce, může je ještě posypat jemně nasekanou zelenou částí jarních cibulek.
Křupavý dozlatova vypečený toast se zmrzlinou a ovocem a sirupem.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Topinky a toasty podáváme vždy horké, ihned po přípravě, protože jen tak jsou křupavé a dobré. Pro lepší vzhled i chuť je můžeme dozdobit syrovou zeleninou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.