Pokud milujete klasiku v podobě šunky a sýra, zkuste tyto dvě oblíbené suroviny použít na francouzský toast.
Co budeme potřebovat
- 8 plátků bílého toastového chleba
- 4 lžíce majonézy
- 300 g mozzarelly
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř
- 220 g šunky od kosti
- 2 vejce
- 4 lžíce másla
Postup
- Jednotlivé plátky chleba potřeme majonézou.
- Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme je na 4 plátky chleba.
- Na mozzarellu rozdělíme plátky šunky a zaklopíme druhou čtveřicí chlebů.
- Okraje odkrojíme a do misky rozklepneme vajíčka.
- Osolíme, opepříme a rozšleháme. Připravené toasty v nich opatrně obalíme z obou stran.
- V pánvi rozpustíme máslo a toasty na nich osmažíme.
- Ještě teplé podáváme. Kdo chce, může je ještě posypat jemně nasekanou zelenou částí jarních cibulek.

Topinky a toasty podáváme vždy horké, ihned po přípravě, protože jen tak jsou křupavé a dobré. Pro lepší vzhled i chuť je můžeme dozdobit syrovou zeleninou.