Garam masala butter chicken

Garam masala butter chicken

Máslové kuře je jedním z nejoblíbenějších kari pokrmů na světě. Postup je jasný a snadný, stejně tak jako ingredience, které se v něm používají. Nemusíte hledat žádné složitosti, postupujte krok po kroku a připravíte si stejnou specialitu jako v Indii.

Co budeme potřebovat

Na marinádu

  1. 75 ml bílého jogurtu
  2. Lžíce citronové šťávy
  3. Lžička kurkumy
  4. 2 lžičky garam masala
  5. 3 stroužky česneku
  6. Lžička chilli (nebo kajenského pepře)
  7. Lžička mletého kmínu
  8. 5 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  9. 750 g kuřecích stehenních řízků

Na kari

  1. 30 g ghí
  2. Plechovka rajčatového protlaku
  3. 100 ml smetany ke šlehání
  4. Lžíce cukru
  5. Špetka soli

Postup

  1. Na marinádu si smícháme všechny ingredience do jedné nádoby (vyjma kuřete)
  2. Přísady poté rozmixujeme v kuchyňském robotu, aby byla extra hladká
  3. Poté přidáme kuřecí řízky
  4. Nádobu přikryjeme a dáme jí alespoň na 3 hodiny odpočinout do lednice (nejlépe však přes noc)
  5. Na přípravu kuřete si na pánvi rozehřejeme ghí na vysokou teplotu
  6. Přidáme naložené kuře a vaříme přibližně 3 minuty z každé strany
  7. Vmícháme rajčatový protlak, smetanu, cukr a sůl
  8. Přidáme také zbývající marinádu, co nám zbyla v misce po kuřeti
  9. Teplotu pod pánví ztlumíme a vaříme dalších 20 minut
  10. Ochutnáme a podle našich preferencí dochutíme
  11. Takto připravené kuře na másle podáváme s basmati rýží

Garam Masala je směs koření, která je dnes běžně dostupná v supermarketech. Najdete ho v sekci koření a stojí přibližně stejně jako ostatní koření.

Kuře s máslem a lahodnou máslovou omáčkou s garam masala a naanem.
Zdroj: simplejoy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.