Tento recept na melounovou studenou polévku je dokonalou rovnováhou slaného a sladkého, je plný příjemných čerstvých ingrediencí a vždy je tak osvěžující.
Co budeme potřebovat
- 700 g na kostky nakrájeného čerstvého melounu
- 3 velká římská rajčata (rozpůlená a zbavená jádřince)
- 200 g okurky (oloupaná a zbavená semínek)
- 1 střední červená paprika bez jader
- ½ malé červené cibule (oloupané)
- 2 malé stroužky česneku (oloupané)
- 20 g čerstvých lístků máty
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce sherry octa
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- ¼ lžičky mletého kmínu
- 1 silný plátek bílého chleba (zbavený kůrky)
Na ozdobu (volitelné)
- domácí krutony
- nasekaná čerstvá máta
- kapka olivového oleje
Postup
- Smíchejte všechny ingredience dohromady v mixéru nebo kuchyňském robotu.
- Mixujte po dobu 1 minuty, nebo dokud polévka nedosáhne požadované konzistence.
- Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a/nebo kmínem.
- Nechte chladit v uzavřené nádobě po dobu 4 hodin do úplného vychladnutí.
- Podávejte vychlazené.