Gazpacho s melounem

Gazpacho s melounem

Tento recept na melounovou studenou polévku je dokonalou rovnováhou slaného a sladkého, je plný příjemných čerstvých ingrediencí a vždy je tak osvěžující.

Co budeme potřebovat

  • 700 g na kostky nakrájeného čerstvého melounu
  • 3 velká římská rajčata (rozpůlená a zbavená jádřince)
  • 200 g okurky (oloupaná a zbavená semínek)
  • 1 střední červená paprika bez jader
  • ½ malé červené cibule (oloupané)
  • 2 malé stroužky česneku (oloupané)
  • 20 g čerstvých lístků máty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce sherry octa
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • 1 silný plátek bílého chleba (zbavený kůrky)

Na ozdobu (volitelné)

  • domácí krutony
  • nasekaná čerstvá máta
  • kapka olivového oleje

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience dohromady v mixéru nebo kuchyňském robotu.
  • Mixujte po dobu 1 minuty, nebo dokud polévka nedosáhne požadované konzistence.
  • Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a/nebo kmínem.
  • Nechte chladit v uzavřené nádobě po dobu 4 hodin do úplného vychladnutí.
  • Podávejte vychlazené.
Růžová studená polévka ozdobená květinami a rajčátky.
Zdroj: wavesinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.