Glazovaná mrkev s medem

Glazovaná mrkev s medem

Tyto medem glazované mrkve jsou jednoduchým receptem na plech, který ji promění každodenní na ohromující sladko-slanou přílohu.

Co budeme potřebovat

  • 910 g mrkve (oloupané)
  • 85 g medu
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo ghí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • petržel, tymián nebo jiné bylinky na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů.
  • Poté nakrájejte mrkev na délku.
  • V míse promíchejte nakrájenou mrkev s medem, česnekem, máslem, olejem a kořením.
  • Mrkev vyložíme na plech a rozprostřeme.
  • Pečte 20-25 minut, v polovině otočte.
  • Můžete také 2–3 minuty grilovat, aby okraje zkaramelizovaly.
  • Mrkev přendejte do servírovací misky a ozdobte nasekanými bylinkami.

Glazovaná karotka a cuketa
K tomuto receptu přidejte ještě 600 g cukety.
Cuketu přidejte do mísy s medovou směsí v kroku 3.
Mrkev pečte ve středně vyhřáté troubě 180°C 20 minut. Otočte mrkev.
Zvyšte teplotu na 200 °C. Umístěte cuketu na plech na mrkev.
Pečte dalších 20 minut, v polovině otočte cuketu nebo dokud zelenina nezměkne.

Pekáč plný sladké opečené mrkve obalené v medové polevě.
Zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.