Tak tohle je naprostá delikatesa! Vepřové maso potřené směsí z manga, šalotky a dijonské hořčice, pečené do dokonalosti a podávané s luxusní omáčkou z brusinek a manga nejde nemilovat.
Co budete potřebovat
Na omáčku:
- 1 a 1/2 šálku čerstvých nebo mražených brusinek
- 1 velké zralé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
- 1 šálek třtinového cukru
- 1/2 šálku vody
Na glazované maso:
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 kg vepřové pečeně
- sůl a pepř
- 1 velké zralé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku jablečného octa
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 šalotka
- 1 lžíce másla
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej na vysokém oleji, až se začne třpytit. V
- Vepřové maso osolte a opepřete a na vysoké teplotě za občasného obracení kleštěmi opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran, 6–8 minut.
- Vložte maso do trouby a pečte asi 40 minut, dokud teploměr s okamžitým odečtem v nejtlustší části nezaznamená 57 stupňů Celsia.
- Mezitím v mixéru smíchejte mango, ocet, cukr, dijonskou a sójovou omáčku a zpracujte do hladka.
- V malém hrnci rozpusťte máslo a na středním plameni orestujte šalotku, dokud nezesklovatí, asi 5 minut.
- Přidejte mangové pyré a vařte do zhoustnutí, 5-10 minut.
- Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- Mangovou polevou potřete celé vepřové maso.
- Vraťte do trouby a pokračujte v pečení, dokud teploměr s okamžitým odečtem umístěný doprostřed masa nezaznamená 60 stupňů Celsia, což zabere dalších asi 5 minut.
- Přendejte maso na prkénko a nechte 10 minut odpočinout.
- Nakrájejte na plátky a podávejte s mangovo-brusinkovou omáčkou.