Glazovaná vepřová pečeně s brusinkovo-mangovou omáčkou

Glazovaná vepřová pečeně s brusinkovo-mangovou omáčkou

Tak tohle je naprostá delikatesa! Vepřové maso potřené směsí z manga, šalotky a dijonské hořčice, pečené do dokonalosti a podávané s luxusní omáčkou z brusinek a manga nejde nemilovat.

Co budete potřebovat

Na omáčku:

  • 1 a 1/2 šálku čerstvých nebo mražených brusinek
  • 1 velké zralé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1/2 šálku vody

Na glazované maso:

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 kg vepřové pečeně
  • sůl a pepř
  • 1 velké zralé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej na vysokém oleji, až se začne třpytit. V
  • Vepřové maso osolte a opepřete a na vysoké teplotě za občasného obracení kleštěmi opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran, 6–8 minut.
  • Vložte maso do trouby a pečte asi 40 minut, dokud teploměr s okamžitým odečtem v nejtlustší části nezaznamená 57 stupňů Celsia.
  • Mezitím v mixéru smíchejte mango, ocet, cukr, dijonskou a sójovou omáčku a zpracujte do hladka.
  • V malém hrnci rozpusťte máslo a na středním plameni orestujte šalotku, dokud nezesklovatí, asi 5 minut.
  • Přidejte mangové pyré a vařte do zhoustnutí, 5-10 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  • Mangovou polevou potřete celé vepřové maso.
  • Vraťte do trouby a pokračujte v pečení, dokud teploměr s okamžitým odečtem umístěný doprostřed masa nezaznamená 60 stupňů Celsia, což zabere dalších asi 5 minut.
  • Přendejte maso na prkénko a nechte 10 minut odpočinout.
  • Nakrájejte na plátky a podávejte s mangovo-brusinkovou omáčkou.
Rozkrojené vepřové maso potřené směsí z manga, šalotky a dijonské hořčice, podávané s omáčkou z brusinek a manga na talíři s vidličkou.
www.mango.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.