Ochutnejte italské bramborové noky na 7 různých způsobů. Je to lahůdka!

Nemůžete se nabažit italské kuchyně?

Pak nezapomeňte vyzkoušet naše recepty na gnocchi!

Máme pro vás varianty s kachním ragú, žampiony či s kuřecím masem.

Je na vás, zda noky koupíte již hotové či si připravíte své domácí dle našeho návodu.

Tak pojďme na to!

Tipy, jak připravit ty nejlepší domácí gnocchi

  • Vyberte ty správné brambory. Moučné brambory dodávají gnocchi lehkou texturu.
  • Vaření neoloupaných brambor vcelku pomáhá zabránit tomu, aby absorbovaly přebytečnou vodu. Slupku odstraňte co nejdříve, aby se pára spíše uvolnila, než aby se vstřebala do dužiny.
  • Použijte lis na brambory. To zajistí jemnou a vzdušnou texturu.
  • Z ještě teplých brambor vypracujte těsto. Tím podpoříte, že se vejce krásně spojí s těstem.
  • Šetřete s moukou. Přesné množství se bude lišit v závislosti na mouce, bramborách a vlhkosti ve vaší kuchyni, ale další mouku přidávejte střídmě. Chcete tolik, aby těsto drželo pohromadě, ale ne tolik, aby gnocchi ztěžkly.
  • Těsto nepřepracovávejte. Těsto pak může ztvrdnout.
  • Než vytvarujete všechny noky, udělejte a uvařte jich jen pár. Pokud se noky rozpadnou, přidejte do těsta více mouky.
  • Zmražte je.  S mraženými noky se snáze manipuluje než s čerstvými a při vaření lépe drží tvar.
  • Nepřevařujte. Pokud se vaše noky vaří příliš dlouho, mohou absorbovat příliš mnoho vody a budou žvýkavé.
  • Nepoužívejte cedník. Jemné noky se mohou při cezení rozmáčknout. Vyjměte je z hrnce pomocí děrované lžíce a jemně promíchejte s libovolnou omáčkou.

A jak se vám naše dnešní recepty s gnocchi líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.