Gnocchi pečené s rajčatovou omáčkou a zeleninou

Gnocchi pečené s rajčatovou omáčkou a zeleninou
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Tento luxusní zapečený pokrm z květáku, gnocchi, papriky, rajčatové omáčky a mozzarelly si zamiluje celá vaše rodina! Je výživný, chutný a má nízký obsah kalorií.

INGREDIENCE

  • 1 malá hlávka květáku i s listy
  • 350 g gnocchi
  • 3 malé cibule
  • 5 lžic rajčatové omáčky
  • italské koření dle chuti
  • 140 g mozzarelly
  • 2 papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2-3 lžíce jarní cibulky

POSTUP

  • Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
  • Papriky omyjte a nakrájejte na proužky.
  • Oloupejte a omyjte cibuli.
  • Dejte stranou.
  • Předehřejte troubu na 200°Celsia.
  • Umístěte pánev vhodnou do trouby na střední plamen s jednou lžící olivového oleje.
  • Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  • Přidejte gnocchi a restujte 3 minuty za občasného míchání, dokud cibule nezesklovatí a gnocchi nezezlátnou.
  • Přidejte růžičky květáku a proužky papriky.
  • Restujte další 2-3 minuty za občasného míchání.
  • Přidejte 5 velkorysých polévkových lžic rajčatové omáčky předem smíchané s italským kořením.
  • Omáčku nemíchejte, pouze ji použijte jako ozdobu pokrmu ve formě kopečků či malých špiček rozprostřených na restované směsi.
  • Na každý kopeček rajčatové omáčky položte vrstvu nastrouhané mozzarelly.   
  • Vložte pánev do trouby a pečte po dobu 15-20 minut.
  • Podávejte horké, ozdobené jarní cibulkou.
Zapečený pokrm z květáku, gnocchi, papriky, rajčatové omáčky a mozzarelly v pánvi, ozdobený jarní cibulkou.
www.ramonascuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.