Tento luxusní zapečený pokrm z květáku, gnocchi, papriky, rajčatové omáčky a mozzarelly si zamiluje celá vaše rodina! Je výživný, chutný a má nízký obsah kalorií.
INGREDIENCE
- 1 malá hlávka květáku i s listy
- 350 g gnocchi
- 3 malé cibule
- 5 lžic rajčatové omáčky
- italské koření dle chuti
- 140 g mozzarelly
- 2 papriky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce jarní cibulky
POSTUP
- Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
- Papriky omyjte a nakrájejte na proužky.
- Oloupejte a omyjte cibuli.
- Dejte stranou.
- Předehřejte troubu na 200°Celsia.
- Umístěte pánev vhodnou do trouby na střední plamen s jednou lžící olivového oleje.
- Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte gnocchi a restujte 3 minuty za občasného míchání, dokud cibule nezesklovatí a gnocchi nezezlátnou.
- Přidejte růžičky květáku a proužky papriky.
- Restujte další 2-3 minuty za občasného míchání.
- Přidejte 5 velkorysých polévkových lžic rajčatové omáčky předem smíchané s italským kořením.
- Omáčku nemíchejte, pouze ji použijte jako ozdobu pokrmu ve formě kopečků či malých špiček rozprostřených na restované směsi.
- Na každý kopeček rajčatové omáčky položte vrstvu nastrouhané mozzarelly.
- Vložte pánev do trouby a pečte po dobu 15-20 minut.
- Podávejte horké, ozdobené jarní cibulkou.