Gnocchi plněné žampionovou směsí

Gnocchi plněné žampionovou směsí

Plněné noky jsou, tak trochu moderní věc a je tu spousta prostoru pro experimenty. A přestože se noky ripieni začaly objevovat v obchodech s potravinami, lze je snadno vyrobit doma. Připravte si s námi i tento recept na žampionovou polévku, je dokonalá.

Co budeme potřebovat

Na noky

  • 750 g brambor
  • 175 g polohrubé mouky
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička soli

Na náplň

  • 2 lžíce másla
  • 500 g žampionů
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 90 g tuhé ricotty z plnotučného mléka
  • 50 g Parmigiano-Reggiano
  • 1 polévková lžíce mascarpone
  • 1 špetka soli a pepře

Na omáčku

  • 70 g másla
  • trochu vody z noků
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • špetka sýra Parmigiano-Reggiano

Postup

  • Brambory neloupejte a uvařte.
  • Brambory oloupejte a rozmačkejte, nechte je zcela vychladnout.
  • Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte máslo a po rozpuštění přidejte nakrájené houby a velkou špetku soli.
  • Za občasného míchání restujte 10 až 12 minut, dokud nepustí šťávu a nezačnou hnědnout.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte nasekaný česnek a lístky tymiánu.
  • Dochuťte solí a pepřem a nechte úplně vychladnout.
  • Jakmile houby vychladnou, přidejte k nim sýry a společně vše rozmixujte, dokud dobře propojené.
  • Přeneste náplň do misky a chlaďte, dokud nebude připravena k použití, nebo alespoň 30 minut, aby ztuhla.
  • Smíchejte mouku a sůl ve velké míse a udělejte uprostřed důlek.
  • Do středu prohlubně přidejte brambory a polovinu rozšlehaného vejce.
  • Mouku z vnějšku mísy ze všech stran jemně vmícháme do bramborové směsi, až se vše spojí do hutné hmoty.
  • Těsto přendejte na rovnou plochu a velmi krátce hněťte, dokud se vše rovnoměrně nespojí, ne déle než minutu. Těsto pevně zabalte do fólie a dejte ho na 10-15 minut do mrazáku odpočinout.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a povrch poprášíme moukou.
  • Z těsta vyválejte provaz o průměru asi 3 cm.
  • Rozřízněte ho na polovinu a poté každou polovinu nakrájejte na 5 nebo 6 kusů.
  • Jemně na každý kousek zatlačte prsty, aby vytvořil malý plochý kruh.
  • Do středu kruhu přidejte asi ½ lžičky náplně. Těsto opatrně přehněte kolem náplně a přimáčkněte, aby se uzavřelo.
  • Hotové noky dejte asi na 15 minut do lednice, aby před vařením ztuhly.
  • Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a dobře osolte.
  • Opatrně přidejte noky do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou.
  • Připravte si omáčku. Přidejte máslo a několik snítek tymiánu do velkého hrnce na střední teplotu.
  • Jakmile se máslo téměř rozpustí, přidejte k máslu několik lžic vody z noků a intenzivně míchejte, aby se vše spojilo.
  • Rychle by měla vzniknout lesklá omáčka! Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
  • Noky přendejte do máslové omáčky a jemně zamíchejte , aby se obalily.
Talíř plný domácích noků s žampiony a bylinkám.
Zdroj: themodernproper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.