Recepty na měkké gnocchi s lahodným kuřecím masem, jsou tak lahodné!
Zkuste je v nejrůznějších kombinacích a vyberte si svou nejoblíbenější?
Jakými začnete?
Naše recepty
Jak si připravit domácí bramborové gnocchi?
- 1 kg brambor
- 350 g polohrubé mouky
Postup
- Brambory omyjte (neloupejte!) a vložte je do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
- Vařte asi 20 minut.
- Moukou posypte na pracovní plochu.
- Ještě horké brambory rozmačkáme a přidáme k mouce.
- Brambory zapracujeme s moukou, dokud nezískáte měkké, vláčné těsto.
- Těsto rozválejte na špalky o tloušťce asi 2 cm a nakrájejte je na kousky.
- Pro vaření noků přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a přidejte noky.
- Jakmile noky začnou plavat, jsou hotové (obvykle to trvá 2 až 3 minuty).