Za 20 minut s několika ingrediencemi vznikne tento snadný recept na gnocchi se zeleninou a masem přelité bohatou smetanovo rajčatovou omáčkou inspirovanou Indií. Zakousněte k němu i měkký naan, který si můžete připravit podle našeho postupu, nebo si připravte jinou indickou dobrotu, jako je máslové kuře s rýží.
Co budeme potřebovat
- 400 gramů čerstvých gnocchi
- 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (nebo kapusty)
- 2 kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)
Na omáčku
- 3 lžíce másla
- 1 střední cibule (nakrájená)
- 1 lžíce mletého česneku
- 420 ml rajčatové omáčky
- 120 ml smetany na vaření
Koření na omáčku
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička Garam Masala
- 1 lžíce Tandoori Masala (nebo kari)
- 1 lžička kari
Postup
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a dejte stranou.
- Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte máslo a nechte rozehřát.
- Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a opékejte, dokud není propečené. Dejte stranou.
- Zatímco se noky vaří ve vroucí vodě, rozpusťte ve velké pánvi na střední teplotu máslo. Přidejte cibuli a česnek a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezměkne.
- Vmíchejte koření na omáčku. Přidejte rajčatovou omáčku a smetanu a vařte na středním stupni 5 minut, aby se rozvinuly chutě.
- Vmíchejte špenát, dokud nezvadne a poté přidejte kuřecí maso.
- Vmíchejte uvařené gnocchi, dokud se neprohřejí asi 2 minuty.
- Ochutnejte a upravte koření, v případě potřeby přidejte sůl nebo více koření.
- Ozdobte petrželkou nebo koriandrem a podávejte podle potřeby s teplým naanem.
Místo naanu si můžete připravit i lahodný domácí chléb. Tensi připravíte jedině ve kvalitní domácí pekárně. Podívejte se na naši recenzi a vyberte si tu správnou.