Bramborové noky, křupavá slanina, jemné kuřecí maso a krémová sýrová omáčka! Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte podívat na náš recept.
Co budete potřebovat
- 6 plátků slaniny nakrájených na malé kousky
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky velikosti sousta
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 1 špetka italského koření
- 500 g nevařených gnocchi
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hluboké pánvi na středně vysokém ohni opečte slaninu, dokud není křupavá (asi 10 minut).
- Mezitím si připravte maso.
- Jakmile je slanina hotová, vyjměte ji z pánve a na pánvi nechte asi lžíci tuku.
- Zbytek tuku vyhoďte nebo uložte pro jiné použití.
- Přidejte maso do pánve a restujte 2-3 minuty za častého míchání, nebo dokud zvenku nezbělá.
- Pokud se kuře při pokusu o zamíchání lepí, dejte mu trochu více času, aby se přirozeně uvolnilo.
- Do pánve přidejte česnek a pořádně promíchejte.
- Snižte teplotu na střední a poté do pánve přidejte kuřecí vývar, smetanu, italské koření, gnocchi a slaninu.
- Dobře promíchejte.
- Zakryjte pánev a vařte 4 minuty.
- Sundejte pokličku a vařte ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne podle vašich představ, občas promíchejte.
- Vmíchejte parmazán a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Ihned podávejte.