Měkké noky, bohatá smetanová omáčka, šťavnatá kuřecí stehna a čerstvý špenát dohromady vytváří naprosto delikátní kombinaci, kterou si jednoduše zamilujete. Vychutnejte si každé sousto tohoto jednoduchého receptu, který budete mít hotový za méně než 30 minut!
Ingredience
- 500 g gnocchi
- 650 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička papriky
- 1 lžička italského koření
- 5 lžic másla
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 240 ml kuřecího vývaru
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1/2 šálku nastrouhané mozzarelly
- 4 šálky baby špenátu
- 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu k podávání
- 1 lžička vloček červené chilli papričky, volitelně
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte gnocchi podle návodu na obalu; dobře sceďte a dejte stranou.
- Mezitím ochuťte kuřecí maso solí, pepřem, paprikou a ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte 2 lžíce másla.
- Přidejte kuřecí stehna na pánev v jedné vrstvě a vařte dozlatova a propečte, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 74ºC, asi 4-5 minut z každé strany.
- Vyjměte kuřecí stehna z pánve a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající 3 lžíce másla.
- Přidejte cibuli a restujte za častého míchání, dokud nezměkne, asi 2-3 minuty.
- Vmíchejte česnek a italské koření a restujte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
- Postupně zašlehejte kuřecí vývar a za stálého šlehání vařte asi 2 minuty.
- Vmíchejte smetanu ke šlehání a nastrouhanou mozzarellu a vařte, dokud se vše nespojí a směs nezhoustne, asi 1-2 minuty; dochuťte solí a pepřem, dle chuti.
- Vmíchejte gnocchi a špenát a vařte, dokud špenát nezvadne, asi 1-2 minuty.
- Uvařená kuřecí stehna vraťte na pánev s gnocchi a špenátem.
- Ihned podávejte s čerstvou nasekanou petrželkou, vločkami červené chilli papričky a parmezánem.
- Užijte si to!