Tento recept je jedinečný svou kombinací lahodné rajčatové omáčky, mazlavého sýra mozzarella a aromatického parmazánu, to vše spolu zapečené a neskutečně lahodné.
Co budeme potřebovat
- lžíce olivového oleje
- malou cibuli (nakrájenou na kostičky)
- 2 stroužky česneku
- 450 g konzervovaných rajčat (v konzervě)
- lžička oregana
- lžička bazalky
- špetka pepře
- lžička soli
- 500 g gnocchi
- 2 lžíce parmazánu
- 210 g mozzarelly (strouhané)
Postup
- Troubu si zapneme na 200°C na režim grilu.
- Na střední pánvi, která je vhodná do trouby, si rozehřejeme na střední teplotu olivový olej.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a začneme restovat, dokud nezesklovatí.
- Do pánve vhodíme nasekaný česnek a pokračujeme ve vaření další minutu, dokud se nerozvoní.
- Přidáme rajčata včetně šťávy, oregano, bazalku, sůl a pepř.
- Vaříme na střední teplotu a přivaření rajčata ještě rozmačkáváme vařečkou.
- Vaříme dalších 10-15 minut, aby se šťáva zredukovala.
- Mezitím si uvaříme gnocchi.
- V hrnci si přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a poté vhodíme gnocchi.
- Vaříme je podle návodu, dokud nevyplavou na povrch.
- Gnocchi scedíme a necháme je okapat.
- Ty poté vhodíme do pánve s tomatovou omáčkou a promícháme, aby se obalily.
- Na gnocchi poklademe mozzarellu a posypeme parmazánem.
- Pánev vložíme do trouby a necháme je zapéct.
- Směs grilujeme 5-8 minut, dokud mozzarella nezačne bublat.
- Zapečené gnochci podáváme s lístky bazalky.