Zapečené gnocchi s omáčkou pomodoro

Zapečené gnocchi s omáčkou pomodoro
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Tento recept je jedinečný svou kombinací lahodné rajčatové omáčky, mazlavého sýra mozzarella a aromatického parmazánu, to vše spolu zapečené a neskutečně lahodné.

Co budeme potřebovat

  1. lžíce olivového oleje
  2. malou cibuli (nakrájenou na kostičky)
  3. 2 stroužky česneku
  4. 450 g konzervovaných rajčat (v konzervě)
  5. lžička oregana
  6. lžička bazalky
  7. špetka pepře
  8. lžička soli
  9. 500 g gnocchi
  10. 2 lžíce parmazánu
  11. 210 g mozzarelly (strouhané)

Postup

  1. Troubu si zapneme na 200°C na režim grilu.
  2. Na střední pánvi, která je vhodná do trouby, si rozehřejeme na střední teplotu olivový olej.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a začneme restovat, dokud nezesklovatí.
  4. Do pánve vhodíme nasekaný česnek a pokračujeme ve vaření další minutu, dokud se nerozvoní.
  5. Přidáme rajčata včetně šťávy, oregano, bazalku, sůl a pepř.
  6. Vaříme na střední teplotu a přivaření rajčata ještě rozmačkáváme vařečkou.
  7. Vaříme dalších 10-15 minut, aby se šťáva zredukovala.
  8. Mezitím si uvaříme gnocchi.
  9. V hrnci si přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a poté vhodíme gnocchi.
  10. Vaříme je podle návodu, dokud nevyplavou na povrch.
  11. Gnocchi scedíme a necháme je okapat.
  12. Ty poté vhodíme do pánve s tomatovou omáčkou a promícháme, aby se obalily.
  13. Na gnocchi poklademe mozzarellu a posypeme parmazánem.
  14. Pánev vložíme do trouby a necháme je zapéct.
  15. Směs grilujeme 5-8 minut, dokud mozzarella nezačne bublat.
  16. Zapečené gnochci podáváme s lístky bazalky.
Zapečené noky s rajčatovou omáčkou a parmazánem.
Zdroj: tuttorossotomatoes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.