Kdo by nemiloval sýr! A co teprve takovou omáčku ze 3 druhů sýrů promíchanou s bramborovými noky! Ozdobte praženými vlašskými ořechy a čerstvou pažitkou a získáte tak jednoduché, ale gurmánské jídlo.
Co budete potřebovat
- 1 šálek jemně nastrouhaného parmazánu
- 1/2 šálku mascarpone
- 1/4 šálku mléka
- 100 g jemného plísňového sýra
- 625 g bramborových noků
- 2/3 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, opražených
- 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
- rukola, k servírování
Postup
- Parmazán, mascarpone, mléko a plísňový sýr dejte do hrnce na střední teplotu.
- Zahřívejte za častého míchání 3 až 4 minuty nebo dokud nebudete mít hladkou omáčku (směs nenechte dojít k varu).
- Dochuťte pepřem.
- Mezitím vařte gnocchi v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu, dokud nezměknou.
- Sceďte a vraťte do hrnce.
- Přidejte sýrovou omáčku.
- Promíchejte
- Gnocchi nandejte do misek.
- Navrch dejte vlašské ořechy a pažitku.
- Podávejte s rukolou.
Možná vás budou zajímat naše recenze pánví německé značky Woll. Kdo vyhrál v našem srovnání?