Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou

Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou

Křehké bramborové noky se vaří v bohaté, sametové omáčce se žampiony, která je snadná pro každodenní přípravu, ale dostatečně luxusní pro zvláštní příležitosti! Zkuste i další recepty na gnocchi s kuřecím masem! Pět receptů, které si zamilujte.

Co budeme potřebovat

  • 500 g čerstvých bramborových noků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 malá hnědá cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g žampionů (nakrájených na silné plátky)
  • 200 g hřibů (nakrájených na silné plátky)
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml zahuštěné smetany
  • 1 malý svazek šalvěje
  • 100 g listů baby špenátu

Postup

  • Gnocchi uvařte ve velkém hrnci s mírně vařící vodou podle návodu na obalu.
  • Zahřejte 2 lžíce oleje v hlubokém hrnci na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte 5 minut nebo do změknutí.
  • Přidejte houby a za občasného míchání vařte 4 minuty do změknutí.
  • Přidejte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut.
  • Vmíchejte smetanu, snižte teplotu na střední a vařte 5 minut nebo dokud se omáčka mírně nezredukuje. Podle chuti okořeňte.
  • Zbývající olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysokou.
  • Přidejte šalvěj a vařte 2-3 minuty a poté ji vyndejte ven na talíř.
  • Zvyšte teplotu na vysokou, ve dvou dávkách, přidejte noky do pánve a opékejte 2 minuty dozlatova z obou stran.
  • Všechny noky vraťte do pánve. Přidejte špenát a houbovou omáčku, promíchejte, aby se noky obalily. Ozdobte šalvějí.
Talíř plný dokonalé krémové omáčky se žampiony a gnocchi.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.