Gnocchi se špenátem a houbami

Gnocchi se špenátem a houbami

Smetanové špenátové a houbové gnocchi jsou perfektním samostatným bezmasým jídlem, nebo je můžete podávat jako vydatnou přílohu například k našim hovězím nudličkám na šest různých způsobů.

Co budeme potřebovat

Na houby

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 230 g hub
  • sůl
  • pepř

Na noky

  • 450 g bramborových noků
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 23840 husté smetany
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 1/2 lžičky italského koření
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 145 g čerstvého špenátu
  • špetka soli
  • hrubě mletý černý pepř
  • špetka chilli

Postup

  • Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi.
  • Nakrájené houby (ochucené solí a pepřem), vařte na vysokou teplotu asi 1 až 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou a nezměknou.
  • Polovinu uvařených hub vyjmeme z pánve na talíř.
  • Do stejné pánve s polovinou vařených hub přidejte nevařené bramborové noky, kuřecí vývar, hustou smetanu, mletý česnek, italské koření, uzenou papriku a špetku soli.
  • Na střední teplotu přivedeme k varu a vše dobře promícháme.
  • Přikryjte pokličkou a nechte noky vařit asi 5 minut na střední teplotu, zatímco se omáčka vaří.
  • Přidejte čerstvý špenát a vařte za častého míchání 5 minut, dokud špenát nezvadne podle vašich představ. Vařte déle, pokud chcete hustší omáčku.
  • Dochuťte ještě solí, čerstvě mletým hrubým černým pepřem, chilli a podle chuti uzenou paprikou.
  • Navrch dejte zbylou polovinu uvařených hub.
Nejlepší kombinace čerstvých hub a bramborových noků v jedné misce.
Zdroj: cooktoria.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.