Tento snadný recept na parmazánové špenátové noky je hotový za méně než 30 minut a navíc zašpiníte jen jediný hrnec! Vyzkoušejte i další ideální pokrmy pro rušný pracovní týden s našimi recepty z jednoho hrnce.
Co budeme potřebovat
- 450 h bramborových noků
- 2 polévkové lžíce másla
- 1-2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 polévkové lžíce mouky
- 300 ml mléka
- 400 g čerstvého špenátu (nahrubo nasekaného)
- sůl
- pepř
- 250 g strouhaného parmazánu
Postup
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte, dejte stranou a prázdný hrnec vraťte na sporák.
- Na střední teplotu rozpusťte máslo.
- Přidejte k máslu česnek a restujte asi minutu, dokud se česnek nerozvoní.
- Do másla přidejte mouku a šlehejte, aby vznikla jíška. Vařte asi 30 sekund.
- Do jíšky pomalu přilévejte mléko a za stálého šlehání rozmíchejte hrudky.
- Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout.
- Nakrájený špenát vmícháme do omáčky a vaříme další 3-4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Odstraňte hrnec z plotny.
- Do omáčky přidáme parmazán a promícháme.
- Uvařené noky vraťte do omáčky a promíchejte, aby se spojily. Ihned podávejte.