Gnocchi z dýně se šalvějí a prosciuttem

Gnocchi z dýně se šalvějí a prosciuttem
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 3

Luxusní domácí dýňové noky s máslem, čerstvou šalvějí a orestovaným prosciuttem jsou dokonalým nejen podzimním pokrmem, jehož příprava je navíc překvapivě jednoduchá a rychlá!

Co budete potřebovat

  • 400 g vařené dýně
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička jemné soli
  • 1,5 lžíce másla
  • 2 plátky prosciutta nakrájené na tenké proužky
  • 100 g strouhaného sýra pecorino
  • 8 listů šalvěje
  • 1 lžička soli na vaření noků
  • dýňová semínka

Postup

  • Uvařenou dýni rozmixujte v kuchyňském robotu.
  • Do nádoby mixéru přidejte mouku, vejce a sůl a vše společně prohněťte, ale nepřehněťte, jinak budou gnocchi gumové.
  • Pokud je těsto na vále příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
  • Pomůže také, když ho necháte 30 minut odležet v lednici.
  • Těsto rozdělte na 8 dílů a každý rozválejte na šířku palce, poté nakrájejte na kousky velikosti palce.
  • Vytvarované gnocchi pokládejte na lehce pomoučněnou plochu a nechte je tam, dokud je nebudete vařit.
  • Přiveďte k varu velké množství osolené vody a přidejte gnocchi.
  • Když gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
  • To by mělo trvat asi dvě minuty.
  • Pokud nevyplavou, je možné, že se přilepily ke dnu nebo jeden ke druhému.
  • Použijte vařečku a jemně promíchejte vodu.
  • Před vařením gnocchi si připravte omáčku.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo.
  • Přidejte lístky šalvěje a proužky prosciutta.
  • Restujte několik minut, dokud nebude prosciutto křupavé.
  • Vypněte sporák.
  • Když jsou gnocchi uvařené, dobře je sceďte a přidejte na pánev k prosciuttu.
  • Přidejte nastrouhané pecorino a dobře promíchejte.
  • Ihned podávejte s trochou extra pecorina a nasekanými dýňovými semínky.
Dýňové gnocchi s máslem, čerstvou šalvějí a orestovaným prosciuttem na talíři s vidličkou.
www.useyournoodles.eu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.