Gnocchi z ricotty

Gnocchi z ricotty

Vyzkoušejte tento recept na lahodné ricottové těstoviny. Tento recept je tak jednoduchý, že se nebudete stačit divit. A v pár krocích vykouzlíte lahodný oběd pro celou rodinu.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 2 kapie (rozčtvrcené a zbavené semínek)
  3. Červená cibule (nakrájená na tenké měsíčky)
  4. 250 g cherry rajčat
  5. 500 g ricotty
  6. 80 g hladké mouky
  7. 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  8. 150 g cherry kuliček mozzarelly
  9. Lístky čerstvé bazalky

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů
  2. Velký plech si vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem
  3. Na ten potom umístíme kapie, cibuli, rajčátka a vše pokapeme olejem
  4. V troubě pečeme přibližně 8 minut, dokud ingredience nezačnou chytat zlatou barvu
  5. Mezitím si smícháme riccottu, mouku a parmazán
  6. Vznikne nám těsto, které rozdělíme na 4 stejně velké části
  7. Z těch potom vyválíme přibližně 2 centimetry vysoké špalíčky
  8. Špalíčky rozkrájíme na stejně velké kusy
  9. V hrnci přivedeme vodu k varu a ricottové gnocchi do vody vhodíme
  10. Gnocchi necháme ve vodě vařit přibližně 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch
  11. Poté je z vody vyndáme a dáme stranou
  12. Z trouby si vyndáme zeleninu a přidáme gnocchi a cherry mozzarellu
  13. Do trouby, které je roztopená na nejvyšší teplotu směs vrátíme
  14. A pečeme dál asi 3 minuty, dokud nám vše nezezlátne
  15. Před podáváním pokrm posypeme lístky bazalky, mletým pepřem a pokapeme olivovým olejem

Fázi opětovného pečení v troubě na vysokou teplotu můžete vynechat. Recept na ricottové gnocchi bude výborný, i když ho naservírujete jen s opečenou zeleninou a uvařenými těstovinami a čerstvou cherry mozzarellou.

Krémové noky z měkkého sýra s cherry rajčaty a chilli.
Zdroj: somuchfoodblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.