Tyto luxusní noky se špenátem a ricottou jsou lehké a zároveň bohaté ve své chuti. Jak nejlépe se sýrem ricotta uvařit se dočtete v našem speciálním článku o tomto všestranném sýru.
Co budeme potřebovat
- 200 g špenátu
- malá hrst petrželových listů
- 1 stroužek česneku
- 140 g ricotty
- 85 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
- olivový olej
- rukola
Postup
- Špenát dejte do velké mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte ho na 2 minuty zvadnout a poté důkladně sceďte.
- Nechte ho vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce vody. Jemně ho nakrájejte.
- Do velké mísy dejte špenát, petržel, česnek, ricottu, mouku, vejce, sýr a nastrouhaný muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
- Pomocí vidličky velmi důkladně směs promíchejte.
- Mokrýma rukama tvoříme ze směsi kuličky velikosti vlašského ořechu. Umístěte na velký talíř nebo tác a dejte do lednice alespoň na 30 minut.
- Přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
- Snižte teplotu na střední a vkládejte najednou asi 8-10 noků.
- Když gnocchi vyplavou nahoru, dejte jim ještě asi 1 minutu, poté je vyjměte děrovanou lžící.
- Noky podávejte na teplých talířích pokapané olivovým olejem a posypané rukolou a parmezánem.