Gratin z orestované zeleniny

Gratin z orestované zeleniny

Ohromte své hosty touto lahodnou krémovou lahůdkou, kterou můžete podávat třeba s česnekovým chlebem. Je to taková pochoutka, že si na maso ani nevzpomenete!

Ingredience

  • 1 lžička oleje
  • 1 zelená cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 1 hrnek zelených fazolek, jemně nasekaných

Na omáčku:   

  • 3 lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 3 lžíce krémového sýra
  • 1/2 šálku strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánev přidejte olej a poté cuketu, mrkev a zelené fazolky.
  2. Podle chuti přisypte sůl.
  3. Orestujte a vařte zeleninu na vysoké teplotě minutu nebo dvě.
  4. Ve chvíli, kdy uvidíte, že zelenina trochu měkne, vypněte oheň a dejte stranou.
  5. Dále si připravte sýrovou omáčku.
  6. V hrnci se silným dnem rozpusťte na mírném ohni máslo a přidejte mouku.
  7. Snižte teplotu a stále míchejte, aby vám nevznikly hrudky.
  8. Když mouka voní po opečeném toastu, má světle hnědou barvu a je rovnoměrně promíchaná s máslem, přidejte krémový sýr a stále míchejte, aby nevznikly hrudky.
  9. Jakmile získáte hladkou směs, vypněte sporák a odložte stranou.
  10. Do zapékací misky nalijte bílou omáčkou a přidejte zeleninu.
  11. Dobře promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy.
  12. Nakonec navrch rovnoměrně rozprostřete nastrouhaný sýr.
  13. Vše vložte do trouby předehřáte na 180 stupňů Celsia.
  14. Pečte, dokud se sýr nerozpustí a nebude mít světle zlatohnědou barvu.
  15. Vyjměte z trouby a podávejte horké.
Zapečená cuketa, mrkev a zelené fazolky se sýrovou omáčkou v zapékací mísce.
www.archanaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.