Ohromte své hosty touto lahodnou krémovou lahůdkou, kterou můžete podávat třeba s česnekovým chlebem. Je to taková pochoutka, že si na maso ani nevzpomenete!
Ingredience
- 1 lžička oleje
- 1 zelená cuketa, nakrájená na plátky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 hrnek zelených fazolek, jemně nasekaných
Na omáčku:
- 3 lžíce másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 3 lžíce krémového sýra
- 1/2 šálku strouhaného sýra
Postup
- Na pánev přidejte olej a poté cuketu, mrkev a zelené fazolky.
- Podle chuti přisypte sůl.
- Orestujte a vařte zeleninu na vysoké teplotě minutu nebo dvě.
- Ve chvíli, kdy uvidíte, že zelenina trochu měkne, vypněte oheň a dejte stranou.
- Dále si připravte sýrovou omáčku.
- V hrnci se silným dnem rozpusťte na mírném ohni máslo a přidejte mouku.
- Snižte teplotu a stále míchejte, aby vám nevznikly hrudky.
- Když mouka voní po opečeném toastu, má světle hnědou barvu a je rovnoměrně promíchaná s máslem, přidejte krémový sýr a stále míchejte, aby nevznikly hrudky.
- Jakmile získáte hladkou směs, vypněte sporák a odložte stranou.
- Do zapékací misky nalijte bílou omáčkou a přidejte zeleninu.
- Dobře promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy.
- Nakonec navrch rovnoměrně rozprostřete nastrouhaný sýr.
- Vše vložte do trouby předehřáte na 180 stupňů Celsia.
- Pečte, dokud se sýr nerozpustí a nebude mít světle zlatohnědou barvu.
- Vyjměte z trouby a podávejte horké.