Gratinovaná máslová dýně s kuřecím masem

Gratinovaná máslová dýně s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Pokud vám zbylo nějaké pečené kuře, přidejte ho k pórku a máslové dýni ve smetanové omáčce, vše poklaďte kousky ciabatty, posypte sýrem a za 20 minut máte naprosto luxusní oběd či večeři!

Co budete potřebovat

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
  • 1 pórek, rozpůlený a nakrájený
  • 350 g máslové dýně, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na 2 cm kousky
  • 75 g másla
  • 75 g hladké mouky
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžíce crème fraîche
  • 350 g vařeného kuřete nakrájeného na kousky
  • nasekané lístky ze 4 snítek čerstvého tymiánu lístky plus pár lístků navíc
  • 75 g ciabatty, natrhané na hrubé kousky
  • 60 g sýra Gruyère, strouhaného

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.
  • Přidejte cibuli a pórek a opékejte do změknutí.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Přidejte dýni, okořeňte a restujte 10 minut, dokud nezměkne.
  • Dejte stranou s cibulí a pórkem.
  • Na pánvi rozpusťte máslo, vmíchejte mouku na jíšku a vařte 2-3 minuty.
  • Do jíšky po troškách přilévejte vývar a míchejte, dokud nebudete mít hladkou směs.
  • Přidejte hořčici, tymián a crème fraîche.
  • Okořeňte a vmíchejte kuře a odloženou cibuli, pórek a dýni.
  • Rovnoměrně směs nandejte do dvoulitrové zapékací mísy.
  • Posypte kousky ciabatty, sýrem gruyère a extra tymiánem.
  • Okořeňte a poté pokapejte zbytkem oleje.
  • Pečte 20 minut, dokud gratin nezezlátne.
  • Dobrou chuť!
Zapečená dýně s kuřecím masem a pórkem v zapékací míse s vedle položenou lžící.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.