Gratinovaná zelenina s kozím sýrem

Gratinovaná zelenina s kozím sýrem
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4

Zapékané brambory s květákem a kozím sýrem jsou perfektní přílohou či předkrmem, který uspokojí všechny vaše hosty!

Co budete potřebovat

  • 1 střední květák, nakrájený na růžičky
  • 1 střední brambor, nakrájený na kostičky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce drcených semínek koriandru
  • 1 střední cibule, nahrubo nakrájená
  • 4 nasekané stroužky česnek
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • ½ lžičky kajenského pepře (volitelně)
  • ½ lžičky garam masaly (volitelně)
  • černý pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • 2 velká vejce
  • ⅓ šálku smetany ke šlehání
  • 110 g kozího sýra
  • 5 snítek koriandru
  • ⅓ šálku parmazánu
  • jarní cibulka (volitelně)

Postup

  • Do velké pánve přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla.
  • K tomu přidejte růžičky květáku a na kostičky nakrájené brambory, posypte solí a opékejte, dokud květák nezíská zlatohnědou barvu.
  • Na středním plameni by to mělo trvat asi 20 minut.
  • Mezitím do jiné pánve přidejte zbývající 2 lžíce olivového oleje.
  • Přidejte kmín, drcená semínka koriandru, nakrájenou cibuli a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Nyní přidejte nakrájené stroužky česneku a pokračujte v restování, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.
  • Poté přidejte plechovku nakrájených rajčat a dochuťte solí, mletým černým pepřem a případně trochou kajenského pepře a garam masaly.
  • Vařte, dokud se většina tekutiny z nakrájených rajčat neodpaří.
  • Mělo by to trvat asi 20 až 25 minut.
  • Do misky rozklepněte dvě vejce.
  • Přidejte smetanu a poloviční porci kozího sýra a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Nechte stranou.
  • Předehřejte troubu na 190°C a vymažte 25 cm pekáč nebo zapékací misku máslem.
  • Jakmile orestovaný květák s bramborami mírně vychladnou, přidejte k nim směs cibule a rajčat, rozšlehanou směs vajec a kozího sýra, parmazán, nasekané lístky koriandru a dobře promíchejte..
  • Vše přendejte na vymaštěný pekáč.
  • Vršek potřete zbylým kozím sýrem (čím více, tím lépe) a pečte v troubě do zlatova.
  • Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočívat.
  • Ozdobte nasekanými lístky koriandru a jarní cibulkou a podávejte!
Zapékané brambory s květákem a kozím sýrem v zapékací formě.
www.cookwithkushi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.