Rychlý na přípravu, jednoduchý a lahodný. Takový je tento recept na zapečené bramborové plátky s kapustou, uzeným masem a sýrem. Pojďte si ho společně s námi připravit!
Co budete potřebovat
- 200 g kapusty
- sůl dle chuti
- 400 g moučných brambor
- 200 g uzeného masa, nakrájeného na plátky
- 3 vejce
- 450 ml smetany ke šlehání
- 150 g Crème fraiche
- 1 lžička středně pálivé hořčice
- 125 g nastrouhané goudy
- čerstvě mleté pepř
- muškátový oříšek dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Kapustu propláchněte, 2 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě a vyjměte.
- Sceďte, odstraňte silné stonky a listy nakrájejte na proužky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Uzené maso nakrájejte na 1 cm kostky.
- Smíchejte vejce, smetanu ke šlehání, creme fraiche, hořčici a polovinu sýra.
- Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Do máslem vymazaného pekáčku klaďte střídavě vrstvy brambor a kapusty, posypte uzeným masem a zalijte vaječnou směsí.
- Posypte zbývajícím sýrem a pečte dozlatova 35–40 minut v předehřáté troubě.
- Vyjměte a ihned podávejte.