Gratinované brambory s kapustou a uzeným masem

Gratinované brambory s kapustou a uzeným masem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 3

Rychlý na přípravu, jednoduchý a lahodný. Takový je tento recept na zapečené bramborové plátky s kapustou, uzeným masem a sýrem. Pojďte si ho společně s námi připravit!

Co budete potřebovat

  • 200 g kapusty
  • sůl dle chuti
  • 400 g moučných brambor
  • 200 g uzeného masa, nakrájeného na plátky
  • 3 vejce
  • 450 ml smetany ke šlehání
  • 150 g Crème fraiche
  • 1 lžička středně pálivé hořčice
  • 125 g nastrouhané goudy
  • čerstvě mleté ​​pepř
  • muškátový oříšek dle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Kapustu propláchněte, 2 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě a vyjměte.
  • Sceďte, odstraňte silné stonky a listy nakrájejte na proužky.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Uzené maso nakrájejte na 1 cm kostky.
  • Smíchejte vejce, smetanu ke šlehání, creme fraiche, hořčici a polovinu sýra.
  • Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Do máslem vymazaného pekáčku klaďte střídavě vrstvy brambor a kapusty, posypte uzeným masem a zalijte vaječnou směsí.
  • Posypte zbývajícím sýrem a pečte dozlatova 35–40 minut v předehřáté troubě.
  • Vyjměte a ihned podávejte.
Zapečené bramborové plátky s kapustou, uzeným masem a sýrem v malé zapékací misce, která je položena na roštu.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.