Gratinované brambory s uzenou kachnou a tymiánem

Gratinované brambory s uzenou kachnou a tymiánem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Chladné dny a dlouhé noci si úplně říkají o syté a hřejivé jídlo jako jsou tyto zapékané brambory s uzeným kachním masem. Navíc se jedná o snadnou a neuvěřitelně chutnou dobrotu!

Co budete potřebovat

  • olivový olej, na vymazání zapékací mísy
  • 950 g moučných brambor, očištěných a neloupaných
  • 350 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • jemná mořská sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • lístky z několika snítek čerstvého tymiánu
  • 125 g uzených kachních prsíček nakrájených na tenké plátky a poté na nudličky

Postup

  • Troubu předehřejte na 190°C a zapékací mísu vymažte olejem.
  • Brambory oloupejte a pomocí mandolíny nakrájejte na velmi tenké plátky.
  • Zahřejte mléko.
  • Do mléka vmíchejte rozdrcený česnek, sůl a čerstvě mletý pepř.
  • Přidejte brambory a vařte za stálého míchání asi 10 minut, nebo dokud mléko nezhoustne.
  • Hrnec sundejte z plotny a vmíchejte tymián a kachní prsa.
  • Přendejte do zapékací mísy a posypte ještě trochou pepře.
  • Pečte 40-45 minut a podávejte.
Zapékané brambory s uzeným kachním masem v zapékací míse a na talíři.
www.thefrenchlife.org

Máme pro vás i 5 skvělých receptů na kachní prsíčka. Jsou šťavnatá a hotová za minutku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.