Brambory v kombinaci se špičatým zelím, slaninou, čedarem a parmazánem jsou naprostou vynikající záležitostí, obzvlášť když vše společně zapečete dozlatova! Vyzkoušejte tento jednoduchý pokrm, který se stane hitem vaší kuchyně.
Co budete potřebovat
- 600 g brambor, nakrájených na tenké plátky
- 500 g bílého špičatého zelí, nakrájeného
- 220 g nasekané slaniny
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 550 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- 20 g strouhanky
- 150 g čedaru, strouhaného
- 10 g parmazánu, strouhaného
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Troubu rozehřejte na 200°C.
- Brambory vařte pět minut, sceďte a dejte stranou.
- Zelí osolte, dobře okořeňte a vmíchejte slaninu.
- Smetanu, máslo a česnek rozehřejte v hrnci se špetkou soli a pepře a odstavte.
- Do zapékací mísy navrstvěte brambory, sýr, slaninu a zelí, poté dokončete vrstvou brambor a posypte strouhankou, čedarem, parmezánem a petrželkou.
- Pečte v troubě 25 minut dozlatova.
- Ihned podávejte.
Máme pro vás i dalších 10 perfektních receptů s bramborami, které vás nesmí minout! Jaký vyzkoušíte jako první?