Gratinované brambory se zelím, slaninou a sýrem

Gratinované brambory se zelím, slaninou a sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Brambory v kombinaci se špičatým zelím, slaninou, čedarem a parmazánem jsou naprostou vynikající záležitostí, obzvlášť když vše společně zapečete dozlatova! Vyzkoušejte tento jednoduchý pokrm, který se stane hitem vaší kuchyně.

Co budete potřebovat

  • 600 g brambor, nakrájených na tenké plátky
  • 500 g bílého špičatého zelí, nakrájeného
  • 220 g nasekané slaniny
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 550 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • 20 g strouhanky
  • 150 g čedaru, strouhaného
  • 10 g parmazánu, strouhaného
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Brambory vařte pět minut, sceďte a dejte stranou.
  • Zelí osolte, dobře okořeňte a vmíchejte slaninu.
  • Smetanu, máslo a česnek rozehřejte v hrnci se špetkou soli a pepře a odstavte.
  • Do zapékací mísy navrstvěte brambory, sýr, slaninu a zelí, poté dokončete vrstvou brambor a posypte strouhankou, čedarem, parmezánem a petrželkou.
  • Pečte v troubě 25 minut dozlatova.
  • Ihned podávejte.
Brambory zapékané se špičatým zelím, slaninou, čedarem a parmazánem v zapékací míse.
www.greatbritishfoodawards.com

Máme pro vás i dalších 10 perfektních receptů s bramborami, které vás nesmí minout! Jaký vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.