Zapékání neboli gratinování patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů hlavně díky své jednoduchosti a výtečným výsledkům.
Navíc zapékat lze téměř cokoliv – včetně příloh.
Připravili jsme si pro vás 7 vynikajících receptů na gratinované pokrmy, které si oblíbíte.
Je libo tradiční francouzské brambory se smetanou nebo raději květák či růžičkovou kapustu?
Doporučujeme ochutnat vše!
Naše recepty
Porce můžeme nakrájet a vyndat z pekáčku předem, nebo pokrm jednoduše necháme v zapékací misce a můžeme podávat z trouby ihned na stůl. Teprve tam je pak naporcovat, a to zejména pokud máme pěknou misku.
Zapékat můžeme v jakémkoliv pekáčku vhodné velikosti, který předem vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Nejlepší je pořídit si zapékací misku s povrchovou úpravou z ohnivzdorného skla nebo keramickou zapékací misku.
Jaký gratinovaný pokrm hraje prim ve vaší domácnosti? Pochlubte se v sekci komentářů pod článkem!